14 Mayıs seçimlerinde Van için üçüncü yol mümkün mü?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Van 1’inci sıra milletvekili adayı Seracettin Bedirhanoğlu, son 25 yıldır Van’ı ikili bir yapının yönettiğini, kentin sosyolojik yapısının sıkışmış durumda olduğunu söyledi. “Van’a çok renklilik, yeni bir ses gerekiyor” diyen Bedirhanoğlu, kentte üçüncü bir yol yarattıklarını ifade etti.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala partilerin milletvekili adayları çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Van’da da seçim havası sokaklardan mahallelere, pazarlardan kahvelere kadar hissediliyor. Van, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde 8 milletvekilini meclise yollayacak. Partilerin çalışmaları mahallelerde, köylerde, ilçelerde, sokaklarda devam ediyor. Her parti meclise milletvekili gönderme çabasında. CHP, en son 2002 seçimlerinde şehirden bir vekil çıkarabilmişti. Bu seçimlerde oldukça iddialı olan CHP‘nin, kentten bir vekil çıkarma şansı olabileceği sokakta dillendiriliyor.

‘Vanlı seçmenin desteğine ihtiyacımız var’

CHP’nin Van 1’inci sıra milletvekili adayı Seracettin Bedirhanoğlu, Vanlı seçmenin desteğine ihtiyaçları olduğunu belirterek, daha güçlü bir şekilde bu seçimi geçireceklerini söylüyor. Üçüncü yol vurgusu yapan Bedirhanoğlu, hizmet odaklı ve çözüm odaklı bir yol olduğunu belirtirken kentin sorunlarını bildiklerini söyledi. Bedirhanoğlu, her şeyden önce kentte hukuku tesis edeceklerinin altını çizdi.

14 Mayıs seçimlerinde Van için üçüncü yol mümkün mü? - chp adayi secarettin bedirhanoglu 2

Kimseyi ötekileştirmeyeceklerini söyleyen Bedirhanoğlu, “Bizim zaten kuruluş gayemiz, farklılıkları içerisinde barındıran bir mesajla geliyoruz. Deva Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti İyi Parti ile ortak paydaları buluyoruz. Biz birebir mi düşünüyoruz, hayır. Ama farklılıklarımızı bir tarafa bırakacağız, bu farklılıklar içerisinde bir birlik oluşturacağız” dedi.

‘Kutuplaştırıcı dili bir kenara bırakacağız’

Bedirhanoğlu, kutuplaştırıcı dili bir kenara bırakıp, kimseyi ötekileştirmeyeceklerini söyledi. Seçmene, kente nasıl bir hizmet yapacaklarının mesajını verdiklerini belirten Bedirhanoğlu, “Sanayisiyle, tüccarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, kadın dernekleriyle, tüm sosyal hizmetlerde nasıl var olabileceğiz, biz bunun gayesi içerisindeyiz. Biz kimseyi öteki kabul etmeyeceğiz. Zaten Millet İttifakı’nın seçim beyannamesinde de ilk 100 gün içerisinde yapacaklarımız madde madde sıralıdır” diye konuştu.

Kentin uzun yıllardır hizmete susamış olduğunu belirten Bedirhanoğlu, “Bu kent Mezopotamya’nın göbeğinde. Zengin olması gereken bir kent olması gerekirken, İran’a yaklaşık 287 km sınırımız var. Biz, Çilli, Gelincik, Kapıköy sınır kapılarını 24 saat açık tutacağız. Ama bu hizmetleri yapabilmemiz için güçlü bir CHP olarak gelmemiz lazım. Vatandaşın da buna göre oyunu kullanması ve tercihini yapması lazım” ifadelerini kullandı.

‘Kirliliğe, adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşı mücadele edeceğiz’

Bedirhanoğlu, temsiliyette zenginliğin Van’a yeni bir marka değeri kazandıracağını söyleyerek, “Biz 40 yıldır bu memlekette iktidara gelmemişiz. Bu memleketin yeni bir sosyal demokrasiye, yeni bir toplumsal sözleşmeye ihtiyacı var. Biz toplumsal sözleşmeyi de yaparken hep beraber kuracağız bu toplumsal sözleşmeyi” dedi.

14 Mayıs seçimlerinde Van için üçüncü yol mümkün mü? - chp adayi secarettin bedirhanoglu 3

Bedirhanoğlu, kendilerini iktidardan ayıran en önemli faktörün, kendilerinin; hakka, hukuka, adalete ve liyakate bağlı kalacaklarının olduğunu söyledi. Bedirhanoğlu, “İktidar öteki dili kullanıyor. Biz kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Biz farklılıklarımızla birlik içerisinde olacağız. Biz kirliliğe, adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşı da hep beraber mücadele edeceğiz. Bunun sözünü verebiliriz” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
14 Mayıs seçimlerinde Van için üçüncü yol mümkün mü?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir