Elektrik faturalarına karşı protestolar sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İdil ve Uludere’de elektrik zammını protesto eden yüzlerce kişi, “Bizi Kovid-19 öldürmüyor, DEDAŞ öldürüyor” diyerek, hükümeti istifaya çağırdı. 

Şırnak’ın İdil ilçesinde bir araya gelen yüzlerce kişi, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) elektriğe yaptığı zamları protesto etti. Sanat Sokağı’nda bir araya gelen yüzlerce kişinin zamlara karşı yapmak istediği açıklama, koronavirüs salgını gerekçesiyle polislerce engellendi. Polis engellemesine tepki gösteren yurttaşlar, “Bizi Kovid-19 öldürmüyor, DEDAŞ öldürüyor” dedi. Polislerin yurttaşlara “Şikâyetlerinizi devlete yapın” demesi üzerine, yurttaşlarda, “Devleti devlete mi şikayet edelim” diyerek tepki gösterdi.

‘Hükümet istifa’

Bir süre polisle yapılan tartışmaların ardından yurttaşlar, “Hükümet istifa” ve “Soyguna hayır” sloganlarıyla İstiklal Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. DEDAŞ temsilciliğine doğru yürümek isteyen kitleye müdahale eden polis, yurttaşlara biber gazıyla saldırdı. Yaşanan kısa süreli arbedenin ardından yürüyüş sonlandırıldı.

Uludere

Uludere ilçesinde de bir araya gelen yüzlerce kişi, elektrik zamlarını protesto etti. “Hükümet istifa” sloganları eşliğinde DEDAŞ Uludere temsilciliği önüne yürüyen kitle, zamların bir an önce geri çekilmesini istedi.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elektrik faturalarına karşı protestolar sürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir