2021 rekoru Çaldıran’da: Eksi 40

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçen yıl en sıcak günün 49,1 dereceyle 20 Temmuz’da Şırnak’ın Cizre ilçesinde, en soğuk günün ise eksi 39,2 dereceyle 23 Ocak’ta Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Bezirhane köyünde yaşandığını açıkladı.

Bakan Kurum, yaptığı yazılı açıklamada, 2021 yılına ait en uç meteorolojik değerlerin yer aldığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerini paylaştı. Kurum,  Türkiye genelinde 1888 gözlem istasyonundan alınan verilerin değerlendirilerek, 2021 yılı meteorolojik uç değerlerin hazırlandığını belirtti. Kurum, geçen yıl en sıcak günün 49,1 dereceyle 20 Temmuz’da Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşandığını, aynı gün ikinci ölçülen en yüksek sıcaklık değerinin 47,8 dereceyle Diyarbakır Bismil’de, üçüncü ölçülen en yüksek sıcaklık değerinin de 47 derece ile Mardin Nusaybin’de olduğunu belirtti. Kurum, il merkezlerinde ölçülen en yüksek sıcaklığın ise Aydın’da gerçekleştiğini, 3 Ağustos’ta kentteki termometrelerin 45,1 dereceyi gösterdiğini kaydetti.

Ağrı En soğuk kent oldu

Yılının en soğuk gününün ise 23 Ocak’ta, deniz seviyesinden 2 bin 55 metre yüksekte olan Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Bezirhane köyünde yaşandığını belirten Bakan Kurum,  “Geçen yılın en soğuk gününü yaşayan Bezirhane köyünde termometreler eksi 39,2 dereceyi gösterdi. İkinci ölçülen en düşük sıcaklık değeri ise eksi 36 derece ile yine aynı gün, deniz seviyesinden bin 745 metre yüksekte olan Ağrı Taşlıçay’da ölçüldü. Eksi 36 dereceyi yine aynı gün deniz seviyesinden bin 830 metre yüksekteki Erzurum Tekman Hacı Ömer Köyü gördü. İl merkezlerinde ölçülen en düşük sıcaklık değeri ise Ağrı’ya ait. Ağrı’da 23 Ocak’ta termometreler eksi 34,5 dereceyi gösterdi” dedi.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2021 rekoru Çaldıran’da: Eksi 40

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir