Fincancı hakkında 7,5 yıl hapis cezası istendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla 7 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. 

TSK tarafından Kürdistan Bölgesi topraklarında yürütülen askeri operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddiası üzerine değerlendirmelerde bulunan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı tutuklanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca Fincancı hakkında iddianame hazırlandı.  

İddianamede, Milli Savunma Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 20 Kasım’da, Fincancı’nın PKK propagandası yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Suç duyurusu ekindeki yayın kayıtlarına dikkatin çekildiği ve Fincancı’nın konuştuğu Medya Haber TV’nin “PKK ile irtibatlı olduğunun belirlendiği” savunulan iddianamede, şu değerlendirmeye yer verildi:

“Her ne kadar şüpheli Skype üzerinden bağlanması nedeniyle televizyonda paylaşılan ekran görüntülerinden haberinin olmadığını iddia etmiş ise de söz konusu programın görüntülü veya sesli görüşme şeklinde iletişim sağladığı, PKK silahlı terör örgütünün basın yayın organı olan Medya Haber TV’nin canlı bağlantı görüntülerinde şüphelinin kulaklık takmak suretiyle belli bir ekrana baktığının net bir şekilde görüldüğü, diğer ekran paylaşımında Medya Haber TV sunucusu olan ve hakkında aranma kaydı bulunan Selahattin Işıldak Kod isimli Adnan Göksungur’un da şüpheliyi görebilecek şekilde ekrana baktığı, bu haliyle Skype bağlantı üzerinden sadece sesle bağlantı yapılmadığı, böyle bir durum olsa idi ‘canlı telefon bağlantısı’ şeklinde bağlantıların yapılabileceği ancak mevcut deliller kapsamında video konferans ile bağlantı yapıldığının anlaşılmıştır.”

“Toksik, kimyasal, zehirli gazlar kullanılmış”

Fincancı’nın, yayında “Toksik, kimyasal, zehirli gazlar kullanılmış” şeklinde açıklama yaptığı aktarılan iddianamede, şunlar kaydedildi:

“Olay yerinde incelenmesi gereken önemli bir husus hakkında sadece video izleyerek kanaatte bulunulmasının, bunun PKK ile doğrudan irtibatlı bir kanalı üzerinden, canlı bağlantı yapmak ve arka fonda PKK silahlı terör örgütü üyelerinin resimlerinin bulunduğu ve ‘katledildi şeklinde’ haber yapılan bir canlı bağlantıda dile getirilmesinin terör örgütü propagandası suçu açısından şüphelinin suçtan kurtulmaya yönelik çelişkili bir beyanı ve soruşturma dosyası için kuvvetli bir suç unsuru teşkil ettiği anlaşılmıştır.”

İddianamede, “terör örgütü propagandası” yaptığı iddia edilen Fincacı için 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Ne demişti?

Şebnem Korur Fincancı, TSK tarafından Kürdistan Bölgesi topraklarında yürütülen askeri operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddiası ve kimyasal silahtan etkilendiği belirtilen bir PKK’linin video görüntüleri üzerine yorumda bulunmuştu. 

Fincancı, “Belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan, zehirli gazlardan, kimyasal gazlardan biri kullanılmış durumda. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da ne yazık ki bu yasaklanmış silahların çatışmalarda kullanıldığını da görüyoruz” demişti.

Erdoğan sinyal vermişti

Fincancı’nın açıklamalarına tepki gösteren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sınır ötesi operasyonlara iftira atan Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Ayrıca bu ismin üzerinde de çalışmalarımızı yürütecek, gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin de değiştirilmesini sağlayacağız… Bu çerçevede ilgili bakanlarımıza, Tabipler Birliği başta olmak üzere, meslek örgütlerinde yeni bir yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdi” demişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fincancı hakkında 7,5 yıl hapis cezası istendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir