Afganistanlı mülteci kadın sınırda donarak öldü, çocukların el ve ayakları yandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Türkiye- İran sınırında iki çocuğu ile sınırı geçmeye çalışan Afganistanlı kadın donarak yaşamını yitirdi.


Van’ın İran sınırından Türkiye’ye geçmeye çalışan bir kadın ve iki çocuğu fırtınaya tutundu. Anne hayatını kaybederken çocuklar yürüyerek Özalp’ın bir köyüne sığındı. Durumdan haberdar edilen köylüler, çocuklarla birlikte annelerinin öldüğü bölgeye gitti. Annenin çekilen görüntülerinde ayaklarında ayakkabı olmadığı ve poşete sarılı olduğu görüldü. Köylülerin anlattıklarına göre, annenin çocukları ölmesin diye çoraplarını çocukların eline geçirdiği öğrenildi. 


Çocukların el ve ayakları yandı


Köylüler, daha sonra cenazenin İran sınırı tarafında olması nedeniyle çocukları İranlı köylülere teslim etti. Yine çocukların el ve ayaklarının tamamen soğuktan yandığı gözlenirken, İran’daki Kürt köyüne götürülen çocuklara burada yemek ve su verildi. Çocukları evlerinde barındıran yurttaşlar, annenin cenazesini de alarak köye götürdü. 


Bir ay içinde 4 kişi donarak yaşamını yitirdi


Son bir ay içerisinde soğuk hava koşulları nedeniyle Van-İran sınırında en az 4 kişi ya donarak ya da devletin sınırda kazdığı hendeklere düşerek hayatını kaybetti. Taliban’dan kaçmaya çalışan Afganistanlı mülteciler, İran üzerinden Türkiye’ye oradan da Avrupa’ya geçmeye çalışıyorlar.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Afganistanlı mülteci kadın sınırda donarak öldü, çocukların el ve ayakları yandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir