Ahlat’taki tekstil atölyeleri kadın istihdamına katkı sağlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis’in Ahlat ilçesinde son yıllarda açılan tekstil atölyeleri kadın istihdamına katkı sağlıyor.

İş insanları tarafından Bitlis’in Ahlat ilçesinde kurulan tekstil atölyelerinde çalışanların önemli bir bölümü kadınlardan oluşuyor. Kadınlar tekstil atölyeleri sayesinde hem üretime katkı sağlıyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Tekstil atölyesi sahibi Fehmi Gündoğan, İstanbul’da da tekstil alanında faaliyet yürüttüklerini belirterek, memleketi Ahlat’ta geçen yıl atölye kurduklarını anlattı.

Ahlat’taki tekstil atölyeleri kadın istihdamına katkı sağlıyor - AA 20230120 30043597 30043595 AHLATTAKI TEKSTIL ATOLYELERI KADIN ISTIHDAMINA KATKI SAGLIYOR

‘Firmamızda 70 kadın istihdam ediyor’

Gündoğan, “Firmamız tekstil ürünleri üretiyor. Şu an 70 kişiye istihdam sağlıyor. Çalışanlarımızın yüzde 90’nı kadın. Kadın istihdamına önem veriyoruz. Burada kurduğumuz tekstil fabrikamız bir entegre tesis. Sadece fason üretim değil, kendi kumaşımızı alıp kendi üretimimizi yapıyoruz” dedi.

‘Çalışanlarımızın büyük kısmı kadınlardan oluşuyor’

Tekstil işletmesi sahibi Saffet Kutas da “Uzun yıllar İstanbul’da işletmecilik yaptım. Daha sonra kendi memleketimize döndük. Ahlat’ta bu işin olmadığını gördük. İşletmeciliğe burada başladık. İlk başta 45 kişiyle başladık. Şu an kapasitemiz 110. Çalışanlarımızın büyük kısmı kadınlardan oluşuyor” ifadelerini kullandı.

Ahlat’taki tekstil atölyeleri kadın istihdamına katkı sağlıyor - AA 20230120 30043597 30043593 AHLATTAKI TEKSTIL ATOLYELERI KADIN ISTIHDAMINA KATKI SAGLIYOR

Tekstil atölyesinde çalışan Ebru Tiryaki de atölyelerde çalışarak paza kazanmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Burası çok güzel bir istihdam alanı. Buradaki çalışanların çoğu kadınlardan oluşuyor. Gelirimiz var, ailemize destek çıkıyoruz” şeklinde konuştu. (AA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ahlat’taki tekstil atölyeleri kadın istihdamına katkı sağlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir