Ahmet Türk Diyarbakır Newroz’unda konuştu: Bu Newroz özgürleşme Newroz’udur

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır Newrozu’nda, Kürt halkının kaderini belirleme döneminde olduğunu söyleyen Ahmet Türk, ulusal birlik çağrısında bulundu.

2023 Newrozu’nun final kutlamasının gerçekleştirildiği Diyarbakır tarihi bir güne daha ev sahipliği yapıyor. Gençlerin ve kadınların isyanını ve öfkesini taşıdığı Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Newroz Parkı’nda, kutlamalar sürüyor.

On binlerin akın akın gelmeye devam ettiği Newroz meydanında, gençlerin ve kadınların yoğun katılımı dikkat çekiyor. Ulusal kıyafetlerin yoğunlukta olduğu Newroz’da, “Bijî berxwedana Newrozê” sloganları atılıyor.

Newroz meydanını dolduran halka seslenen Kürt siyasetçi Ahmet Türk, uzun süre alkışlandı. “Newroza Amedê pîroz be” diyen Türk, “Newroz özgürlük, direniş günüdür. Bugün bir kez daha büyük bir coşkuyla Newroz kutlanıyor. Demirci Kawa Zagros dağlarında Newroz ateşini yaktı. O günden bugüne Çağdaş Kawa ve yoldaşları Newroz ateşini harladı. Bu nedenle Newroz Kürtler için önemli bir gündür” dedi.

Faşizmi yıkmak zorundayız

Newrozu’n depremzedelere adandığını söyleyen Türk, şunları söyledi: “Bugün Kürt halkının dirilişini ifade eden önemli bir gündür. Newroz, özgürlüktür, geleceğimizi aydınlatan bir gündür. Bugünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bugünü değişimin, dönüşümün yaşandığı bir dönemdeyiz. Faşizmi yıkmak için mücadeleyi esas alan bir dönemdeyiz. Kahrolsun faşizm diyoruz. Faşizme karşı halkların mücadelesini büyüteceğiz. Önümüzdeki seçimlerde bu faşizmi yıkmak, Demokratik Cumhuriyeti gerçekleştirmek için sizlerle birlikte mücadelede kararlıyız. Bizim amacımız, Kürt halkı üzerindeki baskıya karşı direnmektir. Kürt halkına düşmanlık eden sadece Bakurê Kurdistan’da değil, Başur’da, Rojava’da Kürt halkının geleceğini yok etmek isteyen anlayışa karşı mücadelenin günüdür. Bu seçim Demokratik Cumhuriyeti inşa etmek için Newrozla birlikte faşizmi yıkmak için çabalarımızı büyütmek zorundayız.

Kürt halkının kaderini belirleme dönemi

Kürt halkına sesleniyorum. Faşizme karşı mücadele ediyoruz. Bugün Kürt halkına düşmanlık eden bu iktidara karşı eğer hala sessiz kalıyorsanız, bu büyük bir ahlaksızlık olur. Yeni bir sistemin inşası için yeni bir dönem var. Bu iktidarın yarattığı kaosu ortadan kaldırmak için mücadeleyi büyütmek gerekiyor. Bu Newroz, bu dönem, Sayın Öcalan’ın özgürleşme dönemidir. Bunun için mücadele etmek zorundayız. Eş Genel Başkanlarımız Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, bu iktidarın Kürt düşmanlığından dolayı bugün zindanlarda. Biz bunlara karşı birliğimizi güçlü hale getiremezsek, eğer bunun hesabını sormazsak, yazıklar olsun bize. Demokratik Cumhuriyetin inşası için bugün Kürt halkı önemli bir mücadele yürütüyor. 24 yıldır zindan esaretine son vermeliyiz. Bu dönem özgürleşme günü olacaktır. Kürt halkının kendi kaderini belirleme dönemi olacaktır.”  (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ahmet Türk Diyarbakır Newroz’unda konuştu: Bu Newroz özgürleşme Newroz’udur

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir