AKP’li vekil Kiler: Torpil değil rica ettim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Milletvekili Vahit Kiler, Van İl Müftülüğünde mülakata girecek hemşerileri için yazdığı yazının “torpil değil rica mahiyetinde” olduğunu söyledi.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler Van İl Müftülüğüne TBMM adına yazdığı 14 Ocak 2022 tarihli yazıda 5; 10 Ocak 2022 tarihli yazıda ise 3 kişi için “Aşağıda isimleri yazılan hemşerilerimin kurumunda girecekleri mülakatlarda yardımlarınızı bekler, çalışmalarınızda başarılar dilerim” ifadelerine yer vermişti.

Söz konusu belgeleri Twitter hesabından paylaşan gazeteci Oktay Candemir “AKP Bitlis milletvekili Vahit Kiler ve Ağrı milletvekili Ekrem Çelebi, Van İl Müftülüğüne mülakatlara girecek hemşerilerine torpil yapılması için yazılı talimat gönderdi. Torpilin belgesi olur mu demeyin? İşte belgesi?” diye yazdı.

https://twitter.com/oktaycandemir/status/1488777059853815808

İddiaları, AK Parti Milletvekili Vahit Kiler’e sorduğunu belirten Hukukçu-Yazar Fikri Akyüz ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

“AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’e teyit maksadıyla sormuştum. Belgeyi kabul ediyor. “Torpil değil, rica” diyor. Vahit Bey, bu bir rica değildir. Adalet anlayışını torpillemektir. Yüzbinlerce gencin istikbal kaygısını körüklemektir. Yapılan doğru işleri kösteklemektir.”

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li vekil Kiler: Torpil değil rica ettim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir