AKP’lilerin düzenlediği Vanspor gecesi fiyaskoyla sonuçlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapılan siyasi müdahaleyle geçmişte AKP’de yer alan kişilerin başa geçtiği Vanspor Futbol Kulübü destek gecesi fiyaskoyla sonuçlandı. Katılımın sönük geçtiği gece, AKP’nin gövde gösterisine dönüştü.

Tartışmalı kongre ile başa gelen ve çoğunluğunu AKP’de siyaset yapanların oluşturduğu yeni VanSpor yönetimi; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Van milletvekilleri, AKP İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’nun katılımıyla bir otelde dayanışma gecesi düzenledi. 2 Lig kırmızı grupta bulunan Vanspor Futbol Kulübü’ne destek için düzenlenen gece ilgi görmedi. Toplantıda söz alan Süleyman Soylu, Vanspor Başkanı Feyat Kıyat’ın kongre öncesi kendilerini ziyaret ederek destek istediğini açıkladı. Soylu’nun açıklaması, siyasetin spora müdahalesi olarak yorumlanırken, çağrılara rağmen iş insanlarının katılım sağlamaması ise sporun siyasete dahil olması yorumlarına neden oldu.

Salonun boş kaldığı itirafı

Soylu’dan sonra söz alan Vanspor İkinci Başkanı Veysel Ürüm ise, ilgisizlikten ve salonun boş kalmasından dolayı dert yandı. Vanspor’un ‘neden siyasete dahil edildiğine’ yönelik gelen eleştirilere cevap vermeyen Ürüm, ilgisizlikten dolayı iş insanlarını eleştirdi. Ürüm, “Söylenecek çok şey var, ama biz burada Vanspor’a, şehrimize ne kadar çok katkıda bulunabiliriz diye çaba gösteriyoruz. Sayın bakanımız ve milletvekillerimiz gelip üzerine düşeni yaptı. Bundan önce yardım yapan iş adamlarımız, Vanspor sevdalıları üzerine düşeni yaptı, ama salonun boş halini görüyorsunuz. 5-6 iş insanı dışında takıma sahip çıkan yok. Biz, yaklaşık 10 gündür ısrarla gelin memleketin takımına sahip çıkın, gelin birlikte şehrimizi, Türkiye’nin 20 büyükşehrinden büyük olan Van’ı; sosyoekonomik, kültürel anlamda, sporun başarısı anlamında ne kadar ileriye taşıyabiliriz çabası içerisinde iken salonun halini görüyorsunuz. İçler acısı bir durumdur,” diyerek, Vanspor’un kentin takımı olmaktan uzaklaştığını da itiraf etmiş oldu.

Ne olmuştu

Vanspor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı, 22 Haziran’da, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak görevi bıraktığını açıklamıştı. Avcı yaptığı paylaşımda, Van Valisi Dr. Ozan Balcı ile bir görüşme yaptığını, Vali Balcı’nın dile getirdiği beklenti ve öneriler neticesinde şahsı başkanlığında yürütülecek çalışmalarda ortak paydada olunmadığına kanaat getirdiğini ve bundan dolayı görevini bıraktığını söylemişti. Vanspor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı’nın istifasından sonra Vanspor Kadın Futbol Takımı Yöneticisi Şehnaz Nigar Çelik’te görevinden istifa etmişti. İstifalardan sonra ilk olarak daha önce AKP’de İpekyolu İlçe Başkanı olan Yavuz Kuşan göreve gelirken, Kuşan’dan sonra yapılan kongrede ise AKP yönetiminde yer alan ve AKP’ye yakın olan isimler görevi devralmıştı. Yapılan siyasi müdahaleler ise kentte ciddi tepkilere neden olmuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’lilerin düzenlediği Vanspor gecesi fiyaskoyla sonuçlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir