Anka Kültür Merkezi’nden ‘depremzedelerle’ dayanışma konseri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat’a Maraş merkezli yaşanan depremden kaynaklı Van’da bulunan Anka Kültür ve Sanat Merkezi 32 sahne emekçisiyle 19 Mart akşamında depremzedeler için dayanışma konseri veriyor. Merkezin yönetim kurulu başkanı Necdet Bayat, ise depremzedelerin unutulmaması için bu tür etkinliklerin yapılması ve konser çağrısında bulundu.

Maraş ili 6 Şubat’a 7,7 ve 7,6 yıkıcı iki depremden kaynaklı 11 ilde büyük yıkıma neden olan ve 47 bin 975 kişinin hayatını kaybettiğini deprem sonrası Van’da halkın başlattığı dayanışma farklı etkinliklerle devam ediyor. Anka Kültür ve Sanat Merkezide depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 19 Mart’a saat 19.30’da 32 sahne emekçisinin yer aldığı konser Van Kültür Sokağı girişinde bulunan Villa Park Düğün Salonunda dayanışma konseri verecek. Anka Kültür Merkezinin yönetim kurulu başkanı Necdet Bayat, deprem bölgesinde insanların unutulmaması amacıyla dayanışa etkinliklerin yapılması ve destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Anka Kültür Merkezi’nden ‘depremzedelerle’ dayanışma konseri - anka kultur ve sanat merkezi 4

‘Amaç dayanışma sürecini devam ettirmek’

Yaşanan depremi hatırlatan Bayat, büyük acıların ve kayıpların yaşandığını dile getirerek, depremzedelere yönelik çalışmalarını anlattı. Bayat, “Bizlerde insanlığın bir parçası olmak adına ilk günden itibaren deprem bölgesinde çalışmalar yürüttük. Hem oradaki enkaz çalışmalarına hem de orada ki diğer yardım çalışmalarına katıldık. Sonrasında bu dayanışma sürecini devam ettirmek adına Van’da da yine Anka gönüllüleri olarak çalışmalarımıza devam ettik. Öncesinde gıda kampanyası yaptık. Şu anda da sanat çadırları kuruyoruz. Özellikle Hatay’da. Son olarak ta Van’da sahne emekçileri olarak bir konser hedefledik” dedi.

Anka Kültür Merkezi’nden ‘depremzedelerle’ dayanışma konseri - anka kultur ve sanat merkezi 3

Konsere destek çağrısı yapıldı

Van’da 2011 yılının Ekim ayında yaşanan depremden 15 gün sonra insanların unutulduğunu dile getiren Bayat, “Tabi bu deprem daha büyük ve daha boyutsal. Orada bu süreci yaşayan ihtiyaç sahibi insanların unutulmaması adına çeşitli çalışmalar yapıyoruz. En son 19 Mart Pazar günü bir konser planladık. Van halkı da özellikle depremi yaşadığı için deprem sürecinde de deprem bölgelerine çok ciddi desteklerde bulundu. 32 kişinin sahne alacağı bir konser olacak. İnsanlarda şimdiden destek olmaya başladı. Ancak bu desteğin ve benzer çalışmaların devam ettirilmesi için teşvik ediyoruz. Konser, Villa Park Düğün Salonunda olacak. Elimize gelen gelirle orada ihtiyaca göre malzemeler alınacak. Konserimize herkesin destek olmasını bekliyoruz” çağrısında bulundu.

Anka Kültür Merkezi’nden ‘depremzedelerle’ dayanışma konseri - anka kultur ve sanat merkezi 2

Bayat, son olarak deprem bölgelerinde kuruluna Anka Kültür sanat çadırlarında çocuklar için kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yapıldığını kaydederek, bu faaliyetlerin yürütülebilmesi içinde ihtiyaç listesi oluşturduklarını ve bu ihtiyaç listesi doğrultusunda halkın desteği talebinde bulundu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Anka Kültür Merkezi’nden ‘depremzedelerle’ dayanışma konseri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir