Aslı Erdoğan belgeseline Van’dan eleştirel yaklaşım -VİDEO

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgür Gündem davası nedeniyle bir süre tutuklu kalan yazar Aslı Erdoğan’ın hayatını konu alan ‘Bitmemiş Cümleler’ belgeselinin ikinci gösterimi Van’da yapıldı. Gösterimde, yönetmene; neden Kürt basın çalışanlarına yer vermediği eleştirisi yapıldı.

Kürt basını üzerinde kurulan baskılar nedeniyle, Özgür Gündem Gazetesi’yle dayanışma yayın kurulunda yer aldığı için hakkında dava açılan ve bir süre tutuklu kalan Aslı Erdoğan’ın hayatını konu alan ‘Bitmemiş Cümleler’ belgeselinin ikinci gösterimi Van’da yapıldı. Gösterimden sonra kadın aktivist Zozan Özgökçe moderatürlüğünde, belgeselin yönetmenleri Adar Bozbay ile Melak Bal tarafından bir söyleşi düzenlendi.  Van Barosu Yılmaz Güney Salonu’nda yapılan gösterimde konuşan yönetmen Adar Bozbay, belgesel hazırlığının 4-5 yıl gibi bir zaman aldığını belirterek, her cümlenin çok değerli olmasından dolayı kurguda çok zorlandıklarını dile getirdi.

‘İstanbul ile Van arasındaki sorular bile farklı oluyor’

Vanlı bir yönetmen olmasından dolayı ikinci gösterimi Van’da yapmak istediğini dile getiren Bozbay, belgeselin bundan sonra Avrupa’nın birçok ülkesinde gösterime gireceğini söyledi. Bozbay, “Benim için bu etkinlik çok değerli oldu. Gösterim çok büyük bir ilgi gördü. Belgesel daha önce İstanbul’da gösterime girdi. Ama aradaki bakış açısı bile farklı, orada yöneltilen sorular ile burada gelen sorular arasında ciddi bir fark vardı,” diye konuştu.

Soru-cevap bölümünde eleştiriler arttı

Adar Bozbay’ın konuşmasından sonra söyleşi, soru-cevap şeklinde devam etti. Konukların birçoğu; Kürtlerin yaşadığı zorlukların sinema ve edebiyata aktarılmadığına dikkat çekerek, bir Kürt yönetmenin neden Kürtlerin yaşadığı sorunları yansıtmak yerine Aslı Erdoğan’ın belgeselini çekme ihtiyacı hissettiği şeklinde sorular yöneltti.

Soru-cevap bölümünden sonra etkinlik sona erdi.

Serhat News

(TYK)

Görüntü /Montaj: Sıddık Güler – Zafer Avnaş

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aslı Erdoğan belgeseline Van’dan eleştirel yaklaşım -VİDEO

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir