Avrupa Konseyinden Kavala kararı: Türkiye’ye karşı ihlal süreci başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin üç gün boyunca yaptığı toplantılar sona erdi. Komite, AİHM kararına rağmen tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala için yeni bir hamlede bulundu. Bakanlar Komitesi, AİHM’in Kavala kararını yerine getirmediği için Türkiye’ye karşı ihlal sürecini başlatma kararı verdi. 
Bugün gerçekleştirilen oylamada, Türkiye’ye yönelik ihlal sürecinin başlatılmasının kararlaştırıldığı öğrenildi. Resmi sonucun yarın açıklanacağı belirtildi.

TAHLİYE EDİLMİYOR

Çarşı davası ile Gezi Parkı davasının birleştirilmesinin ardından görülen 52 sanıklı davanın 26 Kasım’daki ikinci duruşmasında,  Kavala’nın oy çokluğuyla tutukluğuna devam kararı verilmişti. Dört yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Osman Kavala duruşmaya katılmamıştı.
Bakanlar Komitesi, eylül ayındaki son AİHM gündemli toplantısında Ankara’nın Kavala hakkındaki kararı yerine getirmediğini not edip, 30 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında yapılacak bir sonraki toplantıya kadar serbest bırakılmaması halinde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) 46’ncı maddesi gereği bu davaya ilişkin olarak Türkiye hakkında “ihlal prosedürü” başlatacağı ihtarında bulunmuştu.

kaynak: cumhuriyet

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avrupa Konseyinden Kavala kararı: Türkiye’ye karşı ihlal süreci başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir