‘Avukatlık mesleğine yönelik artarak devam eden tehdit ve saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Barosu, Özgür Hukukçular Derneği (ÖHD) Van Şubesi ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi, önceki gün Van’da Av. Naim Çali’ye yapılan saldırıyla ilgili ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Van Barosu üyesi Naim Çali, önceki gün Van 6. Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonu önünde Ö. Ö. isimli kişi tarafından saldırıya uğramıştı. Saldırıya ilişkin, Van Barosu, ÖHD Van şubesi ve İHD Van şubesi adına yapılan ortak basın açıklamasını Van Barosu Başkanı Av. Zülküf Uçar okudu.

‘Saldırgan, polislerin yanında meslektaşımıza tekrar saldırdı’

Uçar, dün sabah saatlerinde Van 6. Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonu önünde, duruşmasının alınmasını bekleyen Av. Naim ÇALİ’nin, duruşma sırası ile alakalı mübaşire soru sorarken Ö.Ö. isimli kişi tarafından saldırıya uğradığını belirtti. Saldırganın, “avukatlar sıramı alamaz” diyerek Çali’ya yumruk atarak kulağının arkasından yaralamak suretiyle darp ettiğini ve hakaret ettiğini belirten Uçar: “Olaya aynı yerde duruşma bekleyen birçok avukat, adliye personeli ve vatandaş tanık olmuştur. Meslektaşlarımızın araya girmesi ve Çevik Kuvvet Personellerinin müdahalesinin ardından, merdivenlerden aşağı inerlerken aynı kişi polislerin yanında meslektaşımıza tekrar saldırmıştır. Meslektaşımız Çevik Kuvvet Personelince kollarından tutularak çekiştirilmiştir. Meslektaşlarımıza yönelik saldırıyı gerçekleştiren kişi dün itibariyle gözaltına alınmış olup soruşturma süreci devam etmektedir,” dedi.

Uçar: Şiddet eğilimi artarak meslektaşlarımızın yaşamına kast ediyor

Toplumda yer alan şiddet ikliminin her geçen gün yaygınlaştığını ve bu doğrultuda hak savunularına karşı gerçekleştirilen şiddet içerikli saldırıların da her geçen gün artış gösterdiğini ifade eden Uçar; “Geçtiğimiz yıllarda artan şiddet olayları nedeniyle Av. Yıldırım Çavuşovalı görevini yaparken silahlı saldırıya uğramış, yine görevini yaparken Av. Ege Ogeday Burduroğlu kafasına silah dayanılarak ölümle tehdit edilmiş, Av. Gülseza Öztürk ofisinde saldırıya uğramış, avukatlar için gerçekleştirilen basın açıklaması sırasında polis şiddeti ile Av. Zeycan Balci’nin beli kırılmış, yine Av. Nur Peker silahlı saldırıya uğramıştır. Şiddet eğilimi artarak meslektaşlarımızın yaşamına kast edecek boyuta gelmiş, maalesef Av. Ersin Arslan gibi meslektaşlarımız yaşamını yitirmiştir,” ifadelerini kullandı.

‘Saldırıyı kınıyoruz’

Uçar, son dönemlerde yargının kurucu unsurlarından olan savunma makamına ve avukatlık mesleğine yönelik artarak devam eden tehdit ve saldırıları hiçbir şekilde kabul etmediklerini ve yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Açıklamada son olarak; avukatlık mesleğine karşı gelişen şiddet eğiliminin ortadan kalkması ve en aza inmesi için gerekli tedbirlerin alınması, televizyon programları, dizi, film, reklam gibi medya içeriklerinin şiddete teşvik edici yayınlarıyla ilgili daha ciddi tedbirler alınması ve denetlenmesi ile mevcut yasal düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanması için yetkililere çağrıda bulunan Uçar, davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Serhat News

Video / Montaj: Barış Aslan

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Avukatlık mesleğine yönelik artarak devam eden tehdit ve saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir