Babacan’dan Kürtçe çıkışı: TBMM’de insanların konuştuğu dil inkar ediliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Partisinin il başkanlığı açılışına katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kürt sorununa dikkat çekerek, TBMM’de insanların konuştuğu dilin inkar edildiğini söyledi.


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve beraberindekiler, Van’da partisinin İl Başkanlığı açılışına katıldı. Odalar İş merkezinde bulunan parti binası önünde çalınan davul- zurna eşliğinde halaylarla karşılanan Babacan, burada toplanan kitleye seslendi. Konuşmasının büyük bölümünü Kürt sorunu ve AKP politikalarına ayıran Babacan, “Ülkemiz yasakların, yolsuzluğun ve yoksulluğun ülkesi oldu. Bu ülke böyle kötü yönetilmeye layık değil. En başta yerel yönetimler güçlendirilecekti. Bırakın yerel yönetimleri güçlendirmeyi, bugün seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyumlar atanıyor. Hani güçlenecekti yerel yönetimler. Ne oldu? Seçimleri kazanamadıkları il ve ilçelerdeki vatandaşları cezalandırmanın haline geldi bu kayyum ataması. Bakın AK Parti’nin ilk yıllarında cezaevlerindeki koşulların iyileştirilmesi sağlanmıştı. Hep beraber çok gayret gösterdik. Bugün ne oldu peki? Bugün geldiğimiz nokta bir kadın milletvekili hastalığının ilerlemesine rağmen hala cezaevinde tutuluyor.” dedi.

‘Kürtler Meclis’e girdi ama Kürtçe bu Meclis’e giremedi’

Konuşmasının devamında Kürt sorununa ayıran Babacan şunlara dikkat çekti: “Sayın Erdoğan ne demişti? ‘2005’te ne dediysem onun arkasındayım’ demişti. ‘Kürt sorunu benim de sorunumdur’ demişti. Peki bu ne oldu? 10 sene sonra kendiyle kavga etmeye başladı. ‘Kardeşim ne Kürt sorunu ya’ demeye başladı. Peki Kürt meselesi çözüldü mü? Ben Vanlılara soruyorum. Hayır, çözülmedi. Tam tersine dirildi. Belli ki Bahçeli’nin yanında iki dakika ayrılıp da Kürt meselesini insanlarla doğrudan konuşacak durumu yok artık. TBMM’de insanların konuştuğu dil inkar ediliyor. Bir milletvekili TBMM’de bazı Kürtçe ifadeler kullanıyor. Meclis’in tutanaklarına ‘x’ harfi koyuyorlar. Ya ‘x’ İngilizceden alınan bir harf değil mi? Anlaşılan Kürtler Meclis’e girdi ama Kürtçe bu Meclis’e giremedi. Sonra Erdoğan, Bahçeli diyorlar ki ülkede Kürt meselesi yok. Gelsinler Van’a da sorsunlar, burada cevabını alacaklar. Ankara’dan oturdukları yerden mesele yok demekle, mesele yok olmuyor. Eğer bu ülkede anadil hakkı hala tartışılıyorsa burada bir mesele var demektir. Koskoca Türkiye’de yılda 1- 2 tane Kürtçe öğretmeni atanıyorsa, ülkenin Meclis’te konuşulan dile ‘bilinmeyen dil ‘muamelesi yapılıyorsa, çoğunluklu Kürt kardeşlerimizin yaşadığı illerdeki belediyelere kayyum atanıyorsa burada bir mesela var.”

Ülkede bir ekonomik kriz yaşandığına dikkat çeken Babacan, bu krizi çözecek tek partinin DEVA partisi olduğunu dile getirdi.  Konuşmalardan sonra Babacan ve beraberindekiler parti binasının açılışını gerçekleştirdi.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Babacan’dan Kürtçe çıkışı: TBMM’de insanların konuştuğu dil inkar ediliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir