Bahçesaray’da doktor yok, hastalar helikopterle taşınıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Bahçesaray ilçesinde başlayan kış çilesiyle birlikte hastalanan vatandaşlar, sağlık sorunları ve yeterli doktor olmamasından kaynaklı hayatta kalabilmek için zamanla yarışıyor.

Van Haber’de yer alan habere göre, Van’ın Bahçesaray ilçesinde devlet hastanesi var ama doktor yok, çetin geçen kış şartları nedeniyle hastalanan vatandaşlar özellikle gebe kadınlar rahatsızlandığında, zamanla yarışarak Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getiriliyor. İlçe hastanesinde yeterli doktor olmadığı için mağdur olan bölge insanları, var olan hastaneye kadın doğum uzmanı ataması istiyor.

2022 yılında sağlıkla ilgili sorun ve aksaklıklar devam ediyor, merkezde MHR randevu sistemlerinden vatandaşlar randevu alamazken ilçede gebe kadınlar ve yaşlı vatandaşlar kış boyunca ölüm kalım savaşı veriyor. Çoğu zaman helikopterler ile Van’a getirilen hastalar, anlık sağlık sorunları giderilse de aynı zorluklarla tekrar yüz yüze geliyorlar.

Bahçesaray ilçesine biran önce kadın doğum uzmanının atanması gerektiğini söyleyen Van Feqîye Teyran Kültür Sanat Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Takıs,  “Bahçesaray Devlet Hastanesi’nde biri çocuk, iki aile ekimi ve bir de dâhiliye uzmanı var. Başhekim, yaklaşık üç aydır poliklinik yapmamış, Bahçesaray Devlet Hastanesi’ne şimdiye kadar hiç kadın doğum doktoru gelmemiş, özellikle kış aylarında bu nedenden dolayı hem annelerin hem doğacak çocukların yaşamları tehlike altında. Acil durumlarda hastaları ancak helikopterle Van’a ulaştırabiliyorlar. Yıllardır devlet hastanesi var ama bir sağlık ocağı ondan daha kapasitelidir. Bu nedenle insanlarımız, yeni doğacak yavrularımız, yaşlılarımız ve annelerimiz için biran önce ilçeye bir kadın doğum uzmanı atanmalı,” dedi.

Serhat News

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bahçesaray’da doktor yok, hastalar helikopterle taşınıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir