Bedirhanoğlu: CHP’nin tezkereye “HAYIR” oyu vermesi bölgemizde olumlu karşılandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, partisinin mecliste Irak ve Suriye’ye asker göndermeyi içeren tezkereye “hayır” oyu vermesine ilişkin, “Ülke ve bölge barışına hizmet etmeyen aksine savaşçı politikaların hızlanmasına neden olan tezkereye partimizin hayır oyu vermesi ilimizde ve bölgemizde olumlu karşılandı,” dedi.

Irak ve Suriye’ye asker göndermeyi içeren tezkerenin süresi, CHP ve HDP’nin “hayır” oylarına karşı; AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin “evet” oylarıyla 2 yıl daha uzatıldı. CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu da askerin sınır ötesinde görev süresinin uzatılmasına ve partisinin tezkereye “hayır” kararına ilişkin değerlendirmede bulundu.

“İKTİDAR GELECEĞİNİ GÖREMİYOR”
Tezkerenin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kritik zamanlarda Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) verilen bir yetki olduğunu belirten Seracettin Bedirhanoğlu, şöyle konuştu: “AKP hükümeti iktidarda kalmak için, ömrünü uzatmak için ülkeyi her daim bir savaşın eşiğinde tutmak istiyor. AKP, bu eşiğin alanını genişletmek için bu kez de adeta bir kaç tezkereyi bir tezkerede birleştirerek meclisten geçirdi. AKP, cumhuriyet kurulduğundan beri TBMM eliyle TSK’ya bir yetki olarak verilen tezkerenin bile yapısını bozdu. Şimdiye kadar altı defa, hep 1 yıllığına uzatılan sınır ötesi harekat tezkerelerinin aksine bu tezkerenin süresi 2 yıl olarak belirlendi. Bu da gösteriyor ki iktidar artık geleceğini göremiyor. AKP, ülkeyi yönetme kapasitesini artık kaybetmiş. Eğitimden, ekonomiye, sağlıktan, adalete iktidar hiçbir alanda artı bir performans göstermiyor. Erdoğan hükümetinin karnesi eksilerle doldu taşıyor. Bu tezkereyle karnesine bir eksi daha eklemiş oldu.”

“ANALAR AĞLASIN İSTEMİYORUZ”
CHP’li Bedirhanoğlu, bölgenin tezkereye değil barışa, huzura, ekonomik kalkınmaya ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Hükümet, maceracı bir dış politika izliyor. Bu macerasını da torba tezkerelerle meşrulaştırmak istiyor. Biz, analar ağlasın, kan ve gözyaşı olsun istemiyoruz. Yıllardır süregelen bir savaş neticesinde bölgemiz büyük acılar yaşadı. 2022 yılı savunma ve güvenlik harcamalarına ayrılan bütçenin 2021’e oranla yaklaşık yüzde 30 artması iktidarın nasıl bir eksende hareket ettiğinin en açık göstergesidir. Oysa bölgede çok derin bir yoksulluk yaşanıyor. Hükümet bununla ilgili nitelikli hiç bir çalışma yapmazken, kendi iktidarını ayakta tutabilmek için uzun süreli tezkereler çıkarıyor. AKP, belki de yaklaşmakta olan seçimi tezkerelerle, güvenlikçi politikalarla sabote etmeye çalışıyor. Tezkere mecliste kabul edilmesine rağmen partimizin ‘hayır’ oyu kullanmasını çok değerli buluyorum. Ülke ve bölge barışına hizmet etmeyen aksine savaşçı politikaların hızlanmasına neden olan tezkereye partimizin hayır oyu vermesi ilimizde ve bölgemizde de çok olumlu karşılandı. CHP’nin bu tutumu bölgeye, bölge insanına, demokrasiye ve barışa ne kadar önem verdiğinin de bir kanıtıdır.” Dedi.

Başkan Bedirhanoğlu, içeride giderek güç kaybeden Erdoğan yönetiminin dışarıda daha fazla savaş politikasına sarılmasına olanak veren tezkereye ‘evet’ oyu kullanan vekillerin Erdoğan hükümetinin bu vebaline ortak olacaklarını da sözlerine ekledi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bedirhanoğlu: CHP’nin tezkereye “HAYIR” oyu vermesi bölgemizde olumlu karşılandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir