Belediyenin cenaze aracında uyuşturucu taşıdılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’li Yüreğir Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracında dört tabutun içinde 5 kilo 810 gram esrar ele geçirildiği ortaya çıktı.

AKP’li Yüreğir Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracında bulunan tabutlarda yüklü miktarda uyuşturucu bulunduğu ortaya çıktı. ANKA’nın haberine göre, Adana Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü Operasyon ve Soruşturma Büro Amirliği, 21 Kasım 2021’de 01 ADT 406 plakalı AKP’li Yüreğir Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracı ile kente yüklü miktarda uyuşturucu madde getirileceği ihbarı üzerine işlem başlattı. Cenaze nakil aracı, ayın gün Ceyhan otobanının D-400 kara yolu girişinde görüldü ve takip edilmeye başlandı. Araç, D-400 yolundan Adana’ya doğru giderken aynı gün saat 17.00 sıralarında Çimento Polis Uygulama Noktası’nda durduruldu. Araçta şoförün iki çocuğunun da olduğu belirlendi.

Şoför tutuklandı

Araçta yapılan aramada 4 tabut içerisinde üç paket halinde, esrar olduğu değerlendirilen madde ele geçirildi. Şoför gözaltına alındı. Şoför, savunmasında, esrar kullandığını, ikametinde ele geçirilen esrarın kendisine ait olduğunu ve kullanmak için bulundurduğunu söyledi. Şoför, bir ay içerisinde, tanımadığı sokak satılıcılarından bin lira karşılığında 850 gram esrar maddesi satın aldığını, bir kısmını kullandığını, geriye kalan kısmın ise evde ele geçirilen maddeler olduğunu ifade etti.

Şoför tutuklanırken, hakkında “uyuşturucu veya uyarıca madde ticareti yapma veya sağlama” suçlamasıyla 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, “Şüphelinin yakalanış şekli, alınan istihbari bilgi ve bu bilgi ile uyumlu olarak şüphelinin içerisinde bulunduğu 01 ADT 406 plakalı cenaze aracında net 5 bin 810 gram esrar maddesi ele geçirilmesi, yine şüphelinin ikametinde yapılan aramada net 210 gram esrar maddesi ele geçirilmesi, ele geçirilen maddenin kişisel kullanım sınırının çok üzerinde olması ve şüphelinin kan ve idrar örneklerinde esrar maddesi çıkmaması göz önüne alındığında; şüphelinin suçtan ve cezadan kurtulmaya yönelik hayatın olağan akışına uygun olmayan savunmasına itibar edilmediği…Şüphelinin, kaynağı tespit edilemeyen yerden temin ettiği uyuşturucu maddeleri, ticari akaç ile bir yenden bir yere sevk etmek ve ikametinde bulundurmak suretiyle üzerine atılı ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama’ suçunu işlediği hususunda kamu davası açmaya yeterli şüphe bulunduğu anlaşılmakla…” ifadelerine yer verildi.

Şoförün yargılaması devam ederken, Yüreğir Belediyesi ile ilişkisinin kesildiği belirtildi. ANKA’nın sorularını yönelttiği Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, konuya dair açıklama yapmadı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Belediyenin cenaze aracında uyuşturucu taşıdılar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir