Beyoğlu’nda patlama: 6 ölü 81 yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taksim İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlama ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 6 kişinin yaşamını yitirdiğini yaralı sayısının ise 81’e yükseldiğini açıkladı. 

İstanbul Beyoğlu ilçesinin Taksim semtinde bulunan İstiklal Caddesi’nde patlama meydana geldi. İmam Adnan Sokağı yakınlarında meydana gelen patlamada 6 kişi yaşamını yitirdi, 81 kişi yaralandı. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Polisler, patlama sonrası İstiklal Caddesi’nin tümünü tahliye etti.

Yaralılar, olay yerine gelen ambulansla Taksim İlkyardım Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Validen açıklama 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamaya dair Twitter hesabından yaptığı ikinci paylaşımda, 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 38 kişinin de yaralandığı bilgisini verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve 5 savcının görevlendirildiğini açıkladı.

Yayın yasağı 

Patlamadan dakikalar sonra yayın yasağı kararı alındı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Twitter hesabından yayın yasağına dair şunları belirtti: “İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur.”

Erdoğan’dan açıklama: 6 ölü 53 yaralı

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Endonezya’ya hareket etmeden önce patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Patlamada 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 53 kişinin yaralandığını aktaran Erdoğan, şöyle dedi: “Kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valimin bize aktardığı ilk bilgi burada bir terör kokusu var. Şu an itibarıyla ilk tespitler oradaki kaçışmalar vesaire falan, bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında.” 

Yaralı sayısı 81 oldu

Erdoğan’ın açıklamasından saatler sonra patlamaya dair konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yaralıların sayısının 81’e yükseldiğini açıkladı. Oktay, ayrıca yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğunu belirtti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beyoğlu’nda patlama: 6 ölü 81 yaralı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir