Bilgen’in ardından Tan da AKP’ye geçecek iddiası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MAK Araştırma’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, siyasetçi Altan Tan’ın Cumhur İttifakı listesinden seçime girmesinin muhtemel olduğunu söyledi. Tan ise bu konuda henüz bir karar vermediğini açıkladı.

14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için çalışmalar devam ederken MAK Araştırma’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Cumhur İttifakı kulislerinde konuşulanları sosyal medya hesabından yazdı.

Ayhan Bilgen ve Altan Tan isimleri geçiyor

Kulat, “AK Parti’nin, Ses Parti Genel Başkanı Ayhan Bilgen için Kars 1. sıra ve Ses Partiden 3 ismi de farklı yerlerde listelere koyma fikri, Kars yerine İstanbul 3. bölge şekline evrilebilir” diye yazdı.

Geçtiğimiz günlerde Rûdaw’a konuşan Ayhan Bilgen, “Bize yansıyan bir teklif yok” dedi ve “Biz hafta sonu parti kurulumuzu toplayacağız eğer bir teklif olursa değerlendireceğiz. Biz hiç bir ittifaka kapalı değiliz” ifadelerini kullandı.

Kulat, siyasetçi ve yazar Altan Tan için de “Doğu Güneydoğu konuşulsa da Adana ve Mersin’den biri muhtemel” yorumunu yaptı.

‘Aday olmam isteniyor’

Rûdaw’a konuşan Tan, “Seçim döneminde herkes bir biri ile diyalog halinde. Hem Cumhur ve hem de Millet İttifakı içerisinde çok sayıda dostum, arkadaşım ve tanıdığım var. Onlar gidiyor geliyor, telefonla arıyor, soruyor. Her bir taraf da kendi listelerinden aday olmamı istiyor. Fakat şu an şu saate kadar da bir karar vermiş değiliz, bu konuda kimseye de bir şey demedik” dedi.

Kulislerde Ayhan Bilgen’in de adının geçtiği hatırlatılması üzerine Tan, “Ben Ayhan Bilgen’in fikrini bilmiyorum. Ama ben henüz netleşmiş bir karar vermiş değilim” diye ekledi.

HÜDA PAR’ın listeye gireceği iller

Öta yandan MAK Araştırma’nın Yönetim Kurulu Başkanı Kulat, Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklayan HÜDAPAR’a Diyarbakır 2. sıra, Batman 2. sıra, Van 3. sıra ve artı 5 riskli yerler olmak üzere 8 milletvekili kontenjanı verileceği iddiasının AK Parti’de neredeyse netleştiğini belirtti.

Altan Tan kimdir?

11 Eylül 1958’de Batman’da dünyaya gelen yazar ve siyasetçi Altan Tan 1969 yılında ilk ve ortaöğrenimini Diyarbakır’da tamaladıktan sonra 1981 yılında Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu.

1984-1985 yılları arasında yaklaşık 1 yıl Ankara Keçiören Belediyesi’nde Başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 1990-1991 yıllarında Refah Partisi MKY’da görev yaptı.

Altan Tan 2000-2002 yıllarında HADEP Parti Meclisi’nde görev yaptı. 12 Haziran 2011’de yapılan genel seçimlerde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Diyarbakır milletvekili, sonra 25. Dönem Halkların Demokratik Partisi’den Diyarbakır milletvekili ve 26. Dönem aynı partiden Diyarbakır milletvekili seçildi.

2018 yılında Halkların Demokratik Partisi’nden istifa ettti. 2018 genel seçimlerinde Saadet Partisi’nden İstanbul 3. bölge adayı oldu.

Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Arapça bilen Altan Tan evli ve 6 çocuk babasıdır.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bilgen’in ardından Tan da AKP’ye geçecek iddiası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir