Bilirkişi raporu: Küçük Müslime tecavüzden sonra öldürüldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’de geçen yıl kaybolduktan 9 gün sonra cenazesi bulunan 2 buçuk yaşındaki Müslüme Yağal’ın ölümüyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporuna göre, Müslüme tecavüze uğradıktan sonra öldürüldü.

Mersin’in Gülnar ilçesinde 2 buçuk yaşındaki Müslüme Yağal, 10 Kasım 2021 tarihinde ailesinin çadır kurduğu kırsal alanda kayboldu. Arama çalışmalarının 9’uncu gününde, çocuğun cenazesi olay yerinden yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta çalılıkların arasında bulundu. Yapılan incelemelerde, Yağal’ın boyun kısmında dedesi Hasan Yağal’ın DNA’sı bulunurken, 14 yaşındaki ablasının “biyolojik babasının” Hasan Yağal olduğu ortaya çıktı.

Müslüme Yağal’ın ölümüyle ilgili Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Osman Sert tarafından hazırlanan bilirkişi raporuna BirGün ulaştı. Raporda, çocuğun tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğü ortaya çıktı.

Bilirkişi raporu faili yalanladı

Önceki gün ilk kez hakim karşısına çıkan aile üyeleri suçlamaları reddederken, fail Hasan Yağal, boyunda bulunan DNA örneğiyle ilgili “Her gördüğümde Müslüme’yi yüzünden öperim. Boynundan DNA çıkması normal. Bundan cinsel bir eylem olduğu çıkmaz” dedi. Ancak bilirkişi raporunda bulguların basit bir öpme ile değerlendirilemeyeceği belirtildi.
Raporda yer alan ifadeler şöyle: “Şüphelinin savunmasında belirttiği gibi basit bir öpme olarak değerlendirilemeyeceği; şüpheli ile maktulenin yoğun bir temas yaşadığına dair gösterge niteliğinde… Delillere göre maktulenin nitelikli cinsel istismar eylemine maruz kalıp öldürüldüğü kanaatine ulaşıldığı…”

Hayatın olağan akışına aykırı

Öte yandan raporda, çocuğun cansız bedeninin ailenin yaşadığı bölgeye 7 kilometre uzaklıkta bulunmasının “hayatın olağan akışına aykırı” olduğu kaydedilerek, şu ifadeler yer aldı: “2 buçuk yaşında bir kız çocuğunun o bölgeye çadır bölgesinden kendi kendine gitmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğu, cesedin bulunuş şeklinde tespit edilen hususlar birlikte değerlendirildiğinde olayın cinayet olduğu hususunda kuşku bulunmadığı…”

Anne şikayetçi olmadı

Müslüme Yağal’ın ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması önceki gün Silifke 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Fail dede Hasan Yağal tutuklu olarak yargılanırken, anne Selvi, babaanne Ayşe Yağal ile ağabey O.Y. de tutuksuz yargılandı. Anne Selvi Yağal, duruşmada çocuğunun ölümüyle ilgili kimseden şikâyetçi olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, DNA raporunu hatırlatarak, Hasan Yağal’a Müslüme’nin ablası olan diğer torunu A.Y.’nin kendi çocuğu olup olmadığı konusunda soru sordu. Fail, “Raporu bilemem. Belki akrabalıktandır” yanıtını verdi.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bilirkişi raporu: Küçük Müslime tecavüzden sonra öldürüldü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir