Biner’den Kandaşoğlu’na yanıt: Bu odaya bir tek ben layığım demek ego patlamasıdır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van TSO Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu’nun dün, bir TV kanalı aracılığıyla diğer adaylara yaptığı, “Bu odaya yakışan tek kişi benim. Bu seçimi bana tek bırakın,” çağrısına bugün diğer başkan adayı olan Faruk Biner’den cevap geldi. Kandaşoğlu’nun yaptığı çağrıya yazılı bir açıklamayla cevap veren Biner, “Bu odaya bir tek ben layığım demek ego patlamasıdır,” dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu, dün oda seçimlerine ilişkin bir internet TV kanalına bazı açıklamalarda bulundu. Kandaşoğlu, çok sayıda esnaf ve sanatkarın ısrarı üzerine aday olduğunu belirterek bu kapsamda herkesi ziyaret ettiğini ve seçimi kazanması durumunda herkese büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Kandaşoğlu’ndan ilginç açıklama

Kandaşoğlu, yaptığı açıklamanın ardından diğer başkan adaylarına seçime katılmamalarına yönelik bir çağrıda bulundu. Kandaşoğlu, çağrısında “Aslında bu seçim olmamalı çünkü bu odaya yakışan tek kişi benim. Buradan bütün adaylara sesleniyorum. Bu seçimi bana tek bırakın. Seçim için adaylık bırakmayın, gelip şimdiden beni tebrik edin. Bütün adaylara plaket vereyim. Seçimi bu şekilde bitirelim. Bu da adaylara çağrımdır,” dedi.

‘Bu açıklama hiçbir nezaket kuralına sığmamıştır’

Kandaşoğlu’nun çağrısına ilk yanıt ise diğer Başkan Adayı Faruk Biner’den geldi. Biner, yaptığı yazılı açıklamada, TOBB tüzüğü gereği önümüzdeki ekim ve kasım aylarında Türkiye’deki 365 oda ve borsalarda olduğu gibi Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda da, oda organ seçimleri yapılacağını belirterek, “Bizlerde, 19 meslek grubundaki arkadaşlarımız ile birlikte bu seçimlere hazırlanmaktayız. 19 grupta başkan adayı ve 266 adayın yarışacağı seçim heyecanı bizleri beklemektedir. Her grupta 266 aday var ve hepsinin ayrı bir heyecanı ayrı bir gayreti varken maalesef başkan adayı olan bir arkadaşımızın talihsiz açıklaması hiçbir nezaket kuralına sığmamıştır,” dedi.

‘Kandaşoğlu, kendi yol arkadaşlarını da yok sayıyor’

Van TSO bünyesinde 17 bin üye olduğunu ve bu talihsiz açıklamanın her bir üyeyi yok sayma anlamı taşıdığını belirten Biner, “Ticaret ve Sanayi Odası’nın başkan adayı olmak her bir üyenin en doğal hakkıdır. Bu odaya bir tek ben layığım demek ise ego patlamasıdır. Tüm üyelere ve başkan adaylarına saygısızlığın yanında, kendi yol arkadaşlarını da yok saymaktır. 1 milyon 150 bin nüfuslu bir şehirdeki herkese meydan okumadır. Van Ticaret ve Sanayi Odası, 19 meslek grubundan seçilen, yönetim kurulu, meclis divanı ve meclis üyelerinin dahili olduğu 57 kişilik bir ekip ile yönetilir,” dedi.

‘Kayyum olarak beni atayın demektir’

Seçimin gereksiz olduğunu belirten bir başkan adayının, yarın oda meclisini de gereksiz görebileceğini vurgulayarak, demokrasinin temel taşlarından biri olan seçimi reddetmenin “Kayyum olarak beni atayın demekten başka bir anlam ifade etmemektedir,” anlamı taşıdığını ifade etti.

Biner, “Bizde diyoruz ki; seçimden korkmayın. Saygın Van iş dünyasının karşısına cesur bir şekilde çıkın. Van iş dünyası kendisine yakışır bir seçim yapacaktır. Kimse bundan zerre kuşku duymasın. Sayın seçim istemeyen aday arkadaşımız sizde seçimden korkmayın. Bu seçimin heyecanını sizde yaşayın!” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Biner’den Kandaşoğlu’na yanıt: Bu odaya bir tek ben layığım demek ego patlamasıdır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    18 Ağustos 2022, 19:40

    Yok peygamber olarak atayın demiş. Biner, çarpıtmaya çalışmış ama Kandaşoğlu gerçekten o koltukta iş yapan ve yapacak kişi. Açıklaması yanlış değil mi, belki ama Kandaşoğlu’nun çalışkan olduğu gerçeğini değiştirmez.

    Cevapla