Bir çocukluk hikayesi: Karpuz Dilimi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari doğumlu yazar Müslüm Kaya’nın ilk kitabı olan “Karpuz Dilimi” parıltı yayınlarından çıktı.

Yazarın, ilk kitabı olan “Karpuz Dilimi” üzerine söyleşi yaptığımız Kaya, bir yazardan ziyade bir okuyucu olarak tanımlıyor kendisini. Öğretmenliğe bir süre ara verdikten sonra 2009 yılında tekrar başladığı mesleğinde çocukların ve eğitimcilerin okuma oranına sitemle vurgu yapıyor.

Kaya, “Yazarken bir hedef kitlesi gözetmeden, yazmayı bir sorumluluk olarak gördüğüm için yazdım. Kendimi bir yazardan ziyade bir okuyucu, iyi bir okuyucu olarak tanımlıyorum. İlk kitabım olması hasebiyle bazı eksikleri olan Karpuz Dilimi’nde yoğun bir ilgi gördüm. Değişik kesimlerden çok olumlu tepkiler aldım. Dilbilgisi konusunda yer yer eksiklikler var. Bu konudaki eleştirilerden gerekli dersleri aldım. Olaylar ben eksenli cereyan ettiği için kaş yapayım derken, göz incittiğim olmuştur. Bundan dolayı bazı sert ama haklı eleştiriler de aldım. Bu bana çok şey kattı… Tarzımdan ödün vermeden eksikliklerimi tamamlamayı öngörüyorum,” dedi.

Kaya, baskıyla ilgili eksiklikler konusunda, “İlk kitabım olmasına rağmen Parıltı Yayınları biraz amatörce davranıp ya da bana amatörmüşüm gibi yaklaşıp hem biyografi hem de arka kapakta tanıtım yazısı kullanmadılar. Kitabın ikinci baskısında hem biyografi hem de arka kapakta tanıtım yazısı kullanacağım. Daha profesyonel bir yayıncılık çizgisiyle, eksikler giderilmiş bir halde okuyucuyla Karpuz Dilimi’ni tekrar buluşturmayı planlıyorum. Bir yazardan ziyade iyi bir okuyucu olarak niteliyorum kendimi. Bu yüzden kitabımda birçok yazara atıfta bulunuyorum,” ifadelerini kullandı.

 Kaya, devamında, “Neden Karpuz Dilimi çünkü benim en saf halim Karpuz Dilimi hikâyesi. Bir çocukluk anısı, çocukluk serüveni…”

Toplumdaki düşük okuma oranını değerlendiren Kaya, “Okuyan kesim, yani ülke genelinde okuma oranı düşük. Kitap okumayı ceza olarak uygulayan bir toplumda yaşıyoruz ne yazık ki. Bunun temelinde de eğitimcilerin okumaması yatıyor. Ve eğitimcilerin okumadığı, okumayı aşağıladığı bir kesimde çocukların, gençlerin okuması neredeyse imkânsız,” diye ekledi.

Yeni bir kitap projesi hazırlığında olduğunu söyleyen Kaya, roman taslağı üzerinde yaptığı yeni çalışmayı en yakın zamanda okuyucuyla buluşturacağını vurguladı.

Kaynak: Barış Aslan Hakkari Objektif Haber

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bir çocukluk hikayesi: Karpuz Dilimi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir