Bir KHK’lı öğretmenin tahliye edilmemesi için ilginç gerekçeler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sincan T Tipi Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu geçen yıl ‘psikolojik olarak iyi ama pişmanlığı samimi değil’ diyerek denetimli serbestlik hakkını elinden aldığı KHK’lı öğretmen Özcan Solmaz’ı bu kez de ‘Psikolojik olarak sosyal hayata uyuma hazır olmadığı’ gerekçesiyle tahliye etmedi.

İstanbul Zeytinburnu Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi’nde çalışırken ihraç edilen ve 7 yıldır tutuklu olan KHK’lı öğretmen Özcan Solmaz, infaz süresini tamamlamış olmasına rağmen Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu’nun “Psikolojik olarak sosyal hayata uyuma hazır olmadığı gözlemlenmiştir” raporu nedeniyle tahliye edilmiyor.

‘Raporlar sürekli çelişkili’

Solmaz’ın hükümlü bulunduğu Sincan T Tipi Cezaevi’ndeki İdare ve Gözlem Kurulu’nun önceki raporlarında böyle bir gerekçe olmadığını belirten yakını K. Solmaz, “Cezaevi kurulunun verdiği raporlar sürekli çelişkili. Bir yıl önce ‘psikolojik olarak iyi, insani ilişkilerinde sorun yok, uyumlu’ ancak ‘pişman’ olduğuna dair samimi bulmadıklarını söyleyerek denetimli serbestlik hakkını vermediler. 14 Şubat 2022’te denetimli serbestlik hakkı kazandı. 22 Şubat 2023’te ise şartlı tahliye hakkı kazandı ama yine tahliye yok. Her iki hakkı da elinden alındı. Bu sefer gerekçe olarak ‘psikolojik olarak sosyal hayata uyuma hazır değil’ dediler. Psikolojik olarak orada ekstra bir şey mi yapılıyor, insan orada kaldıkça daha mı hazır olacak. Bir anda psikolojik sorun ortaya çıkardılar” dedi.

Bir KHK’lı öğretmenin tahliye edilmemesi için ilginç gerekçeler! - ozcan solmaz

‘Hakimlik Solmaz’ın itirazını haklı buldu, savcı itiraz etti’

Gülen cemaatine yönelik davalar kapsamında 8 yıl 9 ay hapis cezası verilen Özcan Solmaz’ın yakını K. Solmaz, 2016’dan bu yana geçirilen süreci şöyle anlattı:

“Özcan Solmaz 28.07.2016 tarihinde gözaltına alındı, 25.08.2016 tarihinde tutuklandı. 02.05.2019 tarihinde 8 yıl 9 ay hapis cezası ve hükmen tutukluluk halinin devamına kararı verildi. Karar İstinaf ve Yargıtay aşamalarından geçti ve verilen karar onanarak kesinleşti.

Kendisi halen Sincan T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü olarak bulunuyor. Solmaz’a verilen cezanın infazı 14 Şubat 2022 tarihinde bitmesine rağmen Sincan T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu denetimli serbestlik hakkını vermedi. Bunun üzerine infaz hakimliğine, ağır ceza mahkemesine ve Anayasa Mahkemesi’ne itiraz ile başvurular yapıldı ancak reddedildi. Ankara Batı 1. Ağır Ceza Mahkemesi, denetimli sürecinde Solmaz’ın yaptığı itirazı aslında haklı buldu, ‘kanuna ve usule uygun değildir’ dedi. Savcı itiraz edince tekrar reddettiler.

‘Zaten haksız yere tutuklandı, infazı bittiği halde bırakmıyorlar’

Denetimli serbestlik süresini de cezaevinde geçirdikten sonra 22 Şubat 2023 tarihinde Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu yeniden toplandı. Değerlendirme raporu olumlu olmasına rağmen yine tahliye edilmedi ve Haziran 2023 tarihine kadar gözlem süresinin devamına karar verildi. Solmaz cezasının infazı bittiği halde cezaevinde tutuluyor. Kendisi zaten haksız yere tutuklandı. 1,5 aydır verilmeyen tahliyesi, daha ne kadar süreceği bilinmeyen tutukluluğuyla zulüm devam ediyor. Acil tahliye talep ediyoruz.”(Kronos36)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bir KHK’lı öğretmenin tahliye edilmemesi için ilginç gerekçeler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir