Bitlis Kalesi’nin Tarihi ve Hikayesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Bitlis merkezde yer alan tarihi Bitlis Kalesi en fazla turist çeken yerlerinden biri olarak tarihe ev sahipliği yapıyor.

Birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapan Bitlis‘in, en fazla turist çeken yerlerinden biri Bitlis Kalesi olarak karşımızda duruyor. Yaklaşık 2300 yıl önce yapılmış olan kale, birçok kez restore edilmiştir. Bitlis kalesi nerede? Tarihi kalenin özelliklerini ve hikayesini detaylı bir şekilde derledik.

Bitlis Kalesi Milattan Önce (M.Ö) 356 – 323 yılları arasında yaşamış olan ve Büyük İskender adıyla bilinen Makedonya Kralının emriyle yaptırılmıştır. Kale, Badlis adlı bir komutan tarafından yapıldığı için hem kaleye hem de şehre Bitlis adı verilmiştir.

Tarihi Kalenin Özellikleri ve Hikayesi

Bitlis Kalesi, M.Ö. 312 tarihinde yaptırılmıştır. Şehri düşman ordularından korumak amacıyla yapılan kalede 300’den fazla mazgal bulunmaktadır. Bu mazgallar gözetleme amacıyla kurulmuştur. 56 metre yüksekliğindeki Bitlis Kalesi, bölgedeki en büyük kalelerden biridir. Kalenin içerisinde yaklaşık 300 ev ve bir cami bulunmaktadır. 1. Dünya Savaşında kale Ruslar tarafından işgal edilmiştir. Yapılan kazı çalışmaları sonucunda Bitlis kalesinin yakınlarında, yaklaşık 15 metre yüksekliğinde başka bir kalenin daha olduğu ortaya çıktı. Antik Yunan döneminde yapılan kale, o dönem inşa edilen en sağlam ve dayanıklı yapılar arasında yer alıyor.

Serhat News

Tepki Ver | _a_rm_1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Bitlis Kalesi’nin Tarihi ve Hikayesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir