Bölgede kar yağışı sürüyor: Bin 176 yerleşim yerinin yolu kapandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Başkale ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası kar temizleme çalışması devam ederken, Hakkari, Bitlis, Van ve Muş’ta bin 176 yerleşim yerinin yolu kapandı.

Van’ın Başkale ilçesinde etkili olan kar yağışı sürerken, Hakkari, Bitlis, Van ve Muş’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle bin 176 yerleşim yerinin yolu kapandı. Başkale Belediyesi ekipleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle kapanan 38 mahalle ve mezranın yolunu açmak için çalışma başlattı. Ekipler, ilçe merkezinde ana arterlerde kar küreme, temizleme ve tuzlama çalışması da yürüttü. Esnaf da iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.

Öte yandan Hakkari, Bitlis, Van ve Muş’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle bin 176 yerleşim yerinin yolu kapandı. Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları sonucu kent genelinde 254 mahalle ve mezraya ulaşım sağlanamıyor.

Karla mücadele ekipleri, yolların açılması, cadde ve kaldırımlarda biriken karın temizlenmesi için çalışma yürüttü. Özalp ilçesinde kar yağışı sonrası beyaza bürünen Emek Mahallesi’nde ortaya çıkan manzara, AA tarafından dronla görüntülendi.

Hakkari

Hakkari merkez ve ilçelerinde akşam etkisini artıran kar, ulaşımda aksamalara neden oldu. Yağış nedeniyle sürücülerin trafikte ilerlemekte zorluk yaşadığı kentte, vatandaşlar araçlarının üzerinde, iş yerleri ve evlerinin önünde biriken karı temizledi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, yoğun kar nedeniyle kent genelinde 105 köy ve 223 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Şemdinli-Derecik ile Yüksekova-Derecik kara yolunun bazı bölümleri taşıt trafiğine kapatıldı.

Bitlis

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kentte devam eden kar nedeniyle 297 köy yolunun kapandığını belirtti. Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde 103 santimetre ölçülen kar kalınlığının Nemrut Kayak Merkezi’nde ise 91 santimetreyi bulduğunu belirtti.

Muş

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür de, kent genelinde 297 köy yolunun kapandığını belirtti. Araçların karla kaplandığı kentte, vatandaşlar da iş yeri ve evlerinin önünde biriken karları temizledi.

Muş Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezindeki kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığını bildirdi. (AA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bölgede kar yağışı sürüyor: Bin 176 yerleşim yerinin yolu kapandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir