Buldan Van’da STK temsilcileriyle bir araya geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Van’da bulunan STK’lar ile bir araya geldi. STK temsilcilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Yeşil Sol Parti Van Milletvekili adayları da tanıtıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Gebel Başkanı Pervin Buldan Van’da Sivil Toplum Kurumları’nın (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. Van’da bulunan bir otelin toplantı salonunda düzenlenen buluşmaya HDP,DBP, Yeşil Sol Parti il eş başkanları, Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları yanı sıra çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Buldan Van'da STK temsilcileriyle bir araya geldi - hdp van stk bulusma 4

STK temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda ilk olarak Yeşil Sol Parti’nin milletvekili adayları tanıtıldı. Milletvekili adaylarının bir bir kürsüye çıkarak yapılan tanıtım ardından; yaptıkları konuşmalarda STK temsilcilerinin yoğun katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür ederken; seçim sürecinden sonra da kentin tüm sorunlarını kentin dinamikleriyle istişare ederek çözüm bulma noktasında ortaklaşacaklarını aktardı.

‘STK’lar demokrasinin olmazsa olmazıdır’

Aday tanıtımlarının ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Van’ın bölgenin önemli kentlerinden biri olduğunu bu nedenle kentteki STK’ların da varlığının kendileri için her zaman önemli olduğunu söyledi. Türkiye’de demokrasinin ayaklar altına alındığına dikkat çeken Buldan, “Ülkede demokrasi, hukuk sadece AKP-MHP için var. Demokrasinin D’sini dahi ülkede bırakmayan bu anlayış, demokrasinin lokomotifi görevi gören sivil toplum kuruluşlarını kapılarına kilit vuracak kadar aklını yitirmiştir. Bu hukuksuzluk ve talan halinden kurtulmanın tek yolu sandıktır. Bunun için de 14 Mayıs gününe kadar hep beraber demokrasi mücadelesini daha da yükselterek 15 Mayıs sabahında yeni bir Türkiye’ye uyanmamız gerekiyor. Bizler milletvekili olacak arkadaşlarımız her zaman olduğu gibi seçim sonrasında da her zaman kentteki STK temsilcilerini dinleyecek ve onların görüş önerileri doğrultusunda hep beraber bu kentin geleceğine beraber yön vereceğiz. Sivil toplum örgütlerini yok sayan zihniyet faşizmin ta kendisidir.Bu faşizmden kurtulacağımız seçime günler kaldı bunun için de bu faşizm halini atlatmadığımız tek bir seçmen kalmamalı” diyerek STK’ların da bu süreçte rol ve misyonlarını oynamalarını gerektiği belirtti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Buldan Van’da STK temsilcileriyle bir araya geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir