BursaSpor’a verilen cezaya AmedSpor’dan tepki: Ödül verseydiniz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PFDK, Amedspor maçındaki ırkçı saldırı nedeniyle Bursaspor’a 9 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Cezayı yetersiz bulan Amedspor, ” Ödül verseydiniz daha iyiydi, o kadar ucuz mu futbolcularımızın hayatlarları?” diyerek tepki gösterdi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Amedspor maçındaki ırkçı saldırı nedeniyle Bursaspor‘a 9 maç seyircisiz oynama ve 326 bin TL para cezası verdi.

Kurul, “Bursaspor Kulübü’nün, 05.03.2023 tarihinde oynanan Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler Tff 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 1 Resmi Müsabakayı Kendi Sahasında Seyircisiz Oynama Ve 6.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bursaspor Kulübünün, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 3. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 40.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Bursaspor Kulübünün, taraftarları ile mensuplarının neden olduğu saha olayları ve talimatlara aykırı eylem nedeniyle FDT’nin 52/2., 46. ve 10/2. maddesi uyarınca 8 Resmi Müsabakayı Kendi Sahasında Seyircisiz Oynama Ve 280.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına” karar verdiğini açıkladı.  

Saldıranlara ceza

Kurul, ayrıca Bursaspor görevlisi Aşkın Değirmenci ve Aybars Türkkan’ın Amedspor oyuncusuna yönelik saldırısı nedeniyle de 90 gün “hak mahrumiyeti” ile cezalandırılmalarına karar verdi. 

AmedSpor: O kadar ucuz mu futbolcularımızın hayatı?

Bursaspor’a verilen cezayı yetersiz bulan Amedspor, sanal medyadan yaptığı açıklamada, “Bursaspor’a ödül verseydiniz daha iyiydi, o kadar ucuz mu futbolcularımızın hayatlarları…” ifadelerine yer verdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BursaSpor’a verilen cezaya AmedSpor’dan tepki: Ödül verseydiniz!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir