Buz kalıplarıyla yapılan baraka sokak hayvanların sığınma alanı oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars’ın Akyaka ilçesinde Tapu Müdürü Mitat Akbaba, kaldırımdaki buzları kürekle kalıp halinde kırarak baraka yaptı. Üzerini de tahtalarla kapatan Akbaba, 2 metrekarelik barakayı gündüz çocukları için oyun alanı, gece ise sokak köpekleri için barınağa dönüştürdü.


DHA haberine göre, Akyaka ilçesinde tapu müdürü olarak görev yapan Mitat Akbaba, soğuk kış ve kar yağışını fırsat bilerek evinin bahçesinde buzdan baraka yaptı, Cadde ve kaldırımlardan kestiği buz kalıplarıyla baraka inşa eden Akbaba, fazlalıkları da testereyle keserek düzenledi. Akbaba, duvarlarını buzdan yaptığı barakanın üzerini de tahtalarla kapattı. Pencere açtığı barakanın içine de minder ve yastık koyan Akbaba, girişe de bayrak astı.
Dondurucu soğuğa rağmen 2 gün süren çalışmanın ardından tamamlanan 2 metrekarelik buz barakada gündüzleri çocuklar oyunlar oynarken, akşamları da sokak köpekleri için barınak olarak kullanılacak. Yoldan geçenlerin de dikkatini çeken buz baraka büyük beğeni topladı. Çocuklar gönüllerince barakada oturup oyunlar oynarken Mitat Akbaba ve komşuları da barakada çay keyfi eşliğinde dinlenip bol bol sohbet etti.
Buz bakaranın yanında yakılan semaverde hazırlanan çayları yudumlayanlar Mitat Akbaba’ya bu güzel çalışmasından dolayı teşekkür ettiler. Çocuklar için küçük bir kulübe yapmak için çalışmaya başladığını anlatan Akbaba, “Kürekli kaldırımdaki buz kalıplarını kaldırıp belirli ölçülerde üst üste koydum. Komşularım da yardım ettiler. El ele vererek bu güzelliği ortaya çıkardık. Güzel de oldu. Havalar ısınıncaya kadar barakamızda vakit geçireceğiz” dedi.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Buz kalıplarıyla yapılan baraka sokak hayvanların sığınma alanı oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir