Candemir’e polis sorusu: Haberi yaptığın an neredeydin?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muradiye’de yaşanan cinsel istismar olayını haberleştiren gazeteci Oktay Candemir hakkında, “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Candemir, soruşturma kapsamında emniyete giderek ifade verirken, Candemir’e emniyette “haber kaynakları, habere ilişkin ne zaman bilgi sahibi oldun” şeklinde sorular soruldu.

Van’ın Muradiye ilçesinde 16 yaşında bir kız çocuğuna yönelik organize gruplar tarafından yapılan cinsel saldırıyı haberleştiren Gazeteci Oktay Candemir hakkında “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla soruşturma açıldı. Muradiye Cumhuriyet Savcılığı kapsamında açılan soruşturmaya ilişkin Gazeteci Candemir ifadeye çağrıldı. Candemir,  Avukatı Jiyan Özkaplan ile birlikte emniyete giderek ifade verdi.

Candemir’e emniyette; “Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığınca yeterliliği bulunan sarı basın kartınız var mıdır? Basın kartınız yoksa basın faaliyeti yürütmenize ilişkin ayrıca bir yetkiye sahip olduğunuza dair herhangi bir belge ibraz edebilir misiniz?, Cinsel istismar davasına ilişkin gizlilik kararı olduğunu biliyor muydunuz? Haberiniz kaynağı nedir, haberle ilgili ne zaman bilgi sahibi oldunuz?  Paylaşımda kullandığınız dil üçüncü bir şahıstan alınan bilginin aktarılması niteliğinde olmayıp doğrudan olaya şahit olduğunuz algısını aleni şekilde oluşturmakta olup, belirtilen olayla bir tanıklığınız var mıdır? Bu paylaşımı yaptığınız gün ve saat neredeydiniz?” gibi sorular soruldu.

Candemir konuya ilişkin ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Candemir’e polis sorusu: Haberi yaptığın an neredeydin?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir