ÇEVDER: Van Gölü her gün biraz daha öldürülmektedir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van ÇEVDER, 19 Eylül Dünya Kıyı Temizleme Günü’nü dair yaptığı açıklamada, “Van Gölü her geçen gün biraz daha öldürülmektedir” diyerek kirliliğin önüne geçilmesi çağrısında bulundu.  

Van Çevre Tarihi Eserleri Koruma Araştırma ve Geliştirme Derneği (ÇEVDER), Kıyı Temizleme Günü olan 19 Eylül’e dair yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, gölün her gün kirletildiği ve buna karşı çözüm geliştirilmesi gerektiği vurgulandı. Kanalizasyon atıklarının göle dökülmesinin bir an önce engellenmesi istenen açıklamada, “Kirlilikle en büyük değerimiz olan Van Gölü her geçen gün biraz daha öldürülmektedir” denildi. 

Gölün Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı olarak tescillendiği hatırlatılan açıklamada, göl kenarının yapılaşmaya açılmasına tepki gösterildi. Açıklamada, “Van ÇEVDER olarak doğaya, insana ve tüm canlılara yapılan her türlü tahakküme ve ekolojik tahribatlara karşı tüm toplumu ekolojik toplum felsefesi ile duyarlılığa davet ediyoruz. Suyumuza, toprağımıza, havamıza sahip çıkmaya ve temizlikten çok kirletmememiz gerektiğinin altını çiziyoruz. Dünya Kıyı Temizleme Günü’nü kutlarız” ifadelerine yer verildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ÇEVDER: Van Gölü her gün biraz daha öldürülmektedir!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir