CHP Genel Başkanı Kılıçdarğlu’dan Van Taşeron işçileri destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi’ne, 2016 yılında atanan kayyım tarafından işlerine son verilen 306 taşeron mülakatlara tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yapılanların din ve imana sığmadığına dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Büyükşehir Belediyesi’ne 2016 yılında kayyım atandı. Belediyeye kayyım atanmasından sonra, 2018 yılında taşeron işçilerin kadroya geçiş sınavında bin 706 işçi arasından 306 işçi başarısız sayılarak işten çıkarıldı.

 Kayyım tarafından işlerinden çıkarılan işçiler, daha sonra hukuk mücadelesine başladı. Mahkeme, işçiler için işe dönüş kararı vermesine rağmen 4 kezdir mülakattan elenen işçiler Ankara’da dün sivil toplum örgütleri ve sendikaları ziyaret eden işçiler bugünde meclisteydiler.

Yaşananlar büyük adaletsizlik

Cumhuriyet Halk Partisi yetkilileriyle görüşen işçiler parti yetkililerinden destek talebinde bulundu. İşçilerin isyanını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu haftalık meclis toplantısında dile getirdi. Yaşananların büyük bir hukuksuzluk olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bugün size büyük bir hukuksuzluk ve adaletsizlikten bahsedeceğim. Van Büyükşehir Belediyesinde 306 taşeron işçisi var. Bunlar malum yasa gereği bir sınavla kadroya alınacaktı. Ancak kararname gereği sınav açılıyor, bunlar sözlü sınava giriyor.  Sözlü sınavda Allah rızası için 306 kişiden biri dahi kazanmıyor. Tamamını eliyorlar. Hayır diyorlar siz sınavı kazanamadınız. Hepsinin işine son veriliyor. Sonra bu konu yargıya gidiyor. Yargı işçileri haklı buluyor. Böyle bir sınav olamaz diyor.  İşçilerin hakkını teslim ediyor. Bunun üzerine ikinci kez sözlü sınava alınıyor. İkinci sınavda da aynı numara çekiliyor.  Bu sınavda da 306 kişiye siz kazanamadınız diyor bunları kapı dışarı ediyor. Allah aşkına bunlardan din var mı iman var mı” diyerek yaşananlara isyan etti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Kılıçdarğlu’dan Van Taşeron işçileri destek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir