CHP Van İl Örgütü elektrik zamlarına ilişkin basın açıklaması yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Örgütü, Türkiye’de yapılan elektrik zamlarına ilişkin il başkanlığında basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Örgütü, Türkiye’de yapılan elektrik zamlarına ilişkin il başkanlığında basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Rozalin Kaplan, CHP İl Başkan Yardımcısı Cemal Şen ve çok sayıda CHP İl Yöneticisi katıldı.

İl Başkanlığı’nda yapılan açıklamada, elektrik zamları başta olmak üzere yapılan enerji zamlarına dikkat çekildi. CHP Van İl Örgütü adına açıklamayı okuyan CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, elektrikten doğalgaza, akaryakıttan köprü geçiş ücretlerine, harçlardan vergilere kadar birçok kalemde yapılan zamlara dikkat çekerek, “Enerji buhranının kahramanı Saray iktidarı, elektrik zamları ile “Kademeli Zam, Kademeli Zulüm” politikasını uygulamaya koydu. Bu zammın başrolünü AKP İlçe Başkanlığı gibi çalışan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) üstlendi. Elektrikte kademeli soygunun mağdurları yine işçi, memur, emekli, çiftçi, esnaf oldu. Saray iktidarı, elektrikte “kademeli tarife” adı altında Cumhuriyet tarihin en büyük zammını 1 Ocak günü yürürlüğe koydu. Kademeli zulme dönüşen tarifeyi hayata geçirirken ilk kademeye yüzde 52 zam, bir üst kademeye de yüzde 127 zam yapmayı ihmal etmedi,” dedi.

Bedirhanoğlu, yapılan bu zamların Cumhuriyet tarihinin en yüksek zamları olduğunu vurgulayarak, 4 kişilik bir ailenin 230 kilowatt saat (kWh) elektrik tüketimi için Aralık faturasının 210 TL geldiğini, Ocak ayında ise aynı tüketimin faturalara 370 TL olarak yansıdığını belirtti.

Bedirhanoğlu, enerji hakkının temel bir hak olduğunu vurgulayarak, “Elektrik insan hakkıdır, ulaşılabilir ve insani yaşam koşullarında ödenebilir bir ücreti olmalıdır!” dedi.

Bedirhanoğlu, açıklamanın devamında CHP’nin, vatandaşları yaşadıkları enerji buhranından çıkaracak acil uygulamaları yineleyerek derhal hayata geçirilmesi için yaptıkları çağrıyı yineledi.

Acil Uygulamalar:

  1. Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun daha önce defalarca vurguladığı gibi Kara Kış Fonu derhal kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır.
  2. Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir.
  3. KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır.
  4. Aralık 2021 – Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir.
  5. Aynı şekilde, yılbaşında sanayi elektriğine yapılan yüzde 130, ticarethane tarifesine yapılan yüzde 125 ve tarımsal sulamada yapılan yüzde 95 oranındaki zamlar derhal geri çekilmelidir.

Serhat News

Video / Montaj: Barış Aslan

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Van İl Örgütü elektrik zamlarına ilişkin basın açıklaması yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir