Çift maaş alan müdürü eleştiren Gazeteci Sıddık Güler’e soruşturma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Sıddık Güler hakkında, Twitter üzerinden çift maaş alan belediye müdürüne soru sordu, konuya ilişkin paylaşım yaptı diye suç duyurusunda bulunuldu. Karakolda ifade veren Güler, Van’da kayyum yönetimindeki İpekyolu Belediyesi’nde aynı anda iki birimin müdürlük görevini üstlenen Adnan Gül’ün, alanı olmadığı halde yaptığı müdürlükleri ve çift maaşı deşifre edince, karakola düştü. İddialarına ilişkin paylaşımın ardından Adnan Gül’ün görevden alındığını da belirten Güler, çarpıcı iddialarda bulundu.

Medya Port’tan Kadir Cesur’un haberine göre, Gazeteci Sıddık Güler, 30 Temmuz tarihinde Twitter üzerinden bir paylaşım yapmıştı. Yaptığı paylaşımda, “Van’ın İpekyolu belediyesinde kamulaştırmadan yapılan parklar sökülmeye başlandığı iddia ediliyor. Yani kamuya verilen ciddi bir zarar var. Acaba bu durumla ilgili göstermelik yanlış işlerle alakalı ilgililer hakkında açılan bir soruşturma var mı?” diye soran Güler’e, İpekyolu Belediyesi’nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Basın Müdürlüğü görevlerini yürüten Adnan Gül tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

“her iki birime bakıp çift maaş almasına yönelik bir eleştiriydi”

Çift maaş alan müdürü eleştiren Gazeteci Sıddık Güler'e soruşturma - s%C4%B1dd%C4%B1k guler twitter payla%C5%9F%C4%B1m 1

Adnan Gül tarafından, kişilik haklarına saldırdığına dair Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyette bulunulmasının ardından, Gazeteci Güler ifadeye çağırıldı. İki Nisan Polis Merkezi’nde ifade veren Güler, “Twitter’dan yaptığım paylaşım; İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Basın Müdürlüğü görevine, yani aynı anda iki müdürlük görevine bakan bir müdürün, bir birimden görevden alınıp sadece bir birimde görevlendirilmesi ile ilgiliydi. Ben paylaşımı yaparken elimizde somut bir veri vardı. Sulama yaparken, sulama işlerini alan bir firma bir tane normal araç veriyor, fakat firma ile konuşup Passat marka bir araba almıştır. Bunu da kendine makam aracı yapmıştır. Her iki birime bakıp çift maaş almasına yönelik bir eleştiriydi” İfadelerini kullandı.

“Parklar özel mülkiyete yapılmıştı”

Çift maaş alan müdürü eleştiren Gazeteci Sıddık Güler'e soruşturma - van valilik yaz%C4%B1

Gazeteci Sıddık Güler, Müdür Adnan Gül ile konu hakkında görüştüğünü söyledi. Çift maaş iddiası ile ilgili olarak Gül’ün kendini savunduğunu ve belediyenin sulama işlerini yürüten şirketten sadece mesai ücreti aldığını söylediğini aktardı. Güler, “Fakat bu kişi belediyede işçi sıfatındadır. İşçiler de yasa gereği mesai ücreti alamıyor. Yani doğal olarak maaş alıyordu. Hem bir şirketten maaş alıyor hem de doğal olarak belediyede sözleşmeli olarak çalıştığı için maaş alıyor. Ayrıca önceki dönemki Van Valisi’nin, bütün kurumlara ve birimlere gönderdiği, sözleşmeli personellerin müdürlük yapamayacağına dair bir yazısı vardı. Buna rağmen Adnan Gül, bir ziraat mühendisi ya da tarım alanında bir eğitimi olmamasına, bu alanda bir okul bitirmemesine rağmen uzun bir dönem Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve bununla beraber Basın Müdürlüğü de yaptı” dedi. Müdür Adnan Gül’ün, kendi alanı olmamasına rağmen bu iki birimi bir arada yönettiğini belirten Güler, “Bununla ilgili Twitter’da bir paylaşım yaptım. Zaten yeni gelen müdür de bazı parkların söküm işlemine başlamış. Çünkü parklar özel mülkiyete, rastgele yapılmıştı ve izin alınmadan yapılmıştı” dedi.

“paylaşımın yapıldığı gün, park ve bahçeler müdürlüğü görevinden alındı”

Belediye tarafından yapılan parkların özel mülkiyete yapılması ile kamu zararı oluştuğuna dikkat çeken Güler, “Paylaşımımda, çift maaş ve şirketten böyle bir araç alıp almadığını ve neden bu görevden alındığını bir gazeteci olarak sordum. Fakat daha sonra kendisi gidip savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Kişilik haklarına saldırdığıma dair bir iddiası var. Bununla ilgili olarak, savcılık talimatı ile İki Nisan Polis Karakolu’na gittim ve ifade verdim” diye anlattı. Sıddık Güler, ifadesinde “bu olayın güncel bir konu ve çift maaş meselesinin şu anda Türkiye’nin en büyük gündemlerinden biri olduğunu ve bunu Twitter’dan paylaştığı gün Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevinden alınıp, yerine Van Büyükşehir Belediyesi’nden bir ziraat mühendisinin alındığını belirttiğini” söyledi.

“Çünkü bütün evraklarını Kardeşi Kenan Gül takip ediyor”

Gazeteci Güler, Müdür Adnan Gül’e, “Siz iki tane müdürlükte görev yapıyorsunuz ama bu müdürlüğün bütün doğrudan temin işlerini Zafer Otomotiv’e veriyorsunuz? Zafer Otomotiv’in sizin aile ile ne ilişkileri var?” diye sorduğunu söyledi. Güler, “Çünkü bütün evraklarını kardeşi Kenan Gül takip ediyor. Kenan Gül de Van’da Sabah Gazetesi’nin temsilciliğini yapıyor. Her belediyeye şu anda günlük 300-400, bazı belediyelere 1000 adet günlük gazete bırakıyor. İşte böyle parsellenmiş durumdadır” dedi.

“Ben konunun mahkemeye dönüşmesini istiyorum”

Güler, “Bu soruşturma, davaya dönüşürse ben Adnan Gül’ün bütün dökümanlarını isteyeceğim. Her ay ne kadar maaş alıyordu? Hangi şirketten alıyordu? Görev yaptığı sürece Zafer Otomotiv’e ne kadar doğrudan temin verdi? Bu teminlerin evrak takiplerini kim yaptı? Bunun görüntülerini talep edeceğim. Bir de İpekyolu Belediyesi’nin sulama işlerini yapan firmadan Passat marka araç alıp almadığını ve ne kadar para yatırdığını, bunların tamamını mahkemede isteyeceğim. Ben aslında konunun mahkemeye dönüşmesini istiyorum. Hiç olmazsa; ortaya attığım bu iddiaların biraz daha somutlaşmasını ve resmileşmesini sağlamış olurum. Çünkü burada ciddi bir hukuksuzluk var” ifadelerini kullandı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çift maaş alan müdürü eleştiren Gazeteci Sıddık Güler’e soruşturma

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    27 Ağustos 2023, 13:32

    […] Çifte maaşla gündemde olan Van’ın İpekyolu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü’nün talimatıyla internet sayfasında bir video paylaşıldı. 4 dakikalık videoda çöp sorunundan, yeşil alanlara kadar kentin en önemli sorunları görmezlikten gelinirken, hizmet olarak betonlaşmış ve kuraklık pençesinde olan bir İpekyolu videosuna yer verildi. Videoda Erçek Mahallesi’nde sit alanında izinsiz olarak yapılan Park ile Halk Ekmek büfeleri önünde yaşanan uzun kuyrukların hizmet olarak verilmesi ise tepkiyle karşılandı. Birçok sosyal medya kullanıcısı videoyu alıntılayarak, hizmet olarak verilen çalışmalara tepki gösterdi. […]

    Cevapla