‘Cinsel İstismar’ suçundan tutuklanan MHP İl Başkanı beraat etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Görevden alınan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, bir çocuğa ‘cinsel istismar’ suçundan yargılandığı davadan beraat ettirildi.

“Çocuğa cinsel istismar” suçlamasıyla tutuklanan MHP Diyarbakır eski il başkanı Cihan Kayaalp, serbest bırakıldı. Cihan Kayaalp geçen Haziran ayında “çocuğa cinsel istismar” suçlamasıyla tutuklandı. Kayaalp’in tutuklanmasının kısa süre önce MHP Diyarbakır İl Teşkilatı Genel Merkez tarafından görev alındı.

Kayaalp’ın yargılandığı davanın karar duruşması dün görüldü. Cihan Kayaalp beraat etti.

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi twiter hesabından karara dair yaptığı açıklamada, “Bir önceki celse verilen mütalaada; çocuğun cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve cinsel taciz suçlarından cezalandırılması talep edilen sanık hakkında verilen beraat kararını kabul etmiyoruz” denildi.

Açıklamada, “Dosya kapsamındaki tanıkların çelişkili ve tutarsız beyanları tanıkların baskı altına alındığını, bu şekilde beyanlarının değiştirildiğini göstermektedir. Sanık hakkında yapılan yargılamanın bu haliyle eksik ve hukuka aykırı olduğunu, sanık hakkında verilen beraat kararını kabul etmediğimizi ve hukuki sürecin takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna bildiririz” ifadeleri yer aldı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Cinsel İstismar’ suçundan tutuklanan MHP İl Başkanı beraat etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir