Deprem bölgesini sel vurdu: 5 kişi hayatını kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deprem bölgesi olan Urfa ve Adıyaman’ı bu kez de sel vurdu. Yaşanan sel faciasında 5 kişi yaşamını yitirirken çadırlarda tahliye işlemleri başladı.

Adıyaman ve Urfa’yı etkisi altına alan sağanak yağmur sele neden oldu. Urfa’da 4 kişi, Adıyaman’da 1 kişi hayatını kaybederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hayatını kaybedenler arasında 1 buçuk yaşında çocuk olduğunu açıkladı.

Adıyaman’da 1 kişi hayatını kaybetti

Adıyaman’ın Tut ilçesinde bir bahçedeki konteyner suya kapıldı. Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine koordinatör olarak atanan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu yaptığı açıklamada konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Adıyaman’da kayıp 4 kişi ise aranıyor.

Adıyaman’da koordinatör olarak görev yapan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, sağanak nedeniyle tüm bölgeyi etkileyen afette bir konteynerin suya kapıldığını söyledi. Bölgeye, Adıyaman ile Gölbaşı ilçesinden destek ekiplerin sevk edildiğini vurgulayan Hatipoğlu, şöyle konuştu:

“Destek ekiplerimizin ve araçlarımızın bir kısmı burada bir kısmı da yolu temizleyerek geliyor. Olayda bir vatandaşımız vefat etti, dört vatandaşımız kayıp. Ekiplerimiz arama çalışmalarını sürdürüyor. Diğer vatandaşlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda inşallah vatandaşlarımıza ulaşmayı ümit ediyoruz. Gerçekten tüm bölgeyi derinden etkileyen bir afet. Vatandaşlarımızın kendi imkanlarıyla temin ettiği konteynerin sulara kapılması sonucu böyle bir olay oldu.”

Urfa Valisi: 4 kişi hayatını kaybetti

Urfa Valisi Salih Ayhan, kentteki sel felaketinde 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakan Soylu açıkladı: Kayıp söz konusu değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, “Hem Kayseri valimiz Adıyaman’a intikal etti, Tunceli Valimiz de intikal etti. Buradaki çalışmalar arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Dere yatağında 3 kişi için arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. 10 kaybımızın dışında bir kayıp söz konusu değil. Birkaç günden beri uyarımız devam ediyor” dedi.

Adıyaman Valiliği’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, “Adıyaman il genelinde etkili olan sağanak yağış sonrası yaşanan sel afetine karşın ekiplerimiz ivedilikle çalışmalarına başlamıştır” denildi.

AFAD, polis, jandarma ve belediye ekipleri, su baskını riski yaşanan çadırlarda tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Deprem bölgesini sel vurdu: 5 kişi hayatını kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir