Doğaseverler Van Gölü’ndeki tehlikeye dikkat çekti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da, iklim krizi ve Van Gölü’nün çekilmesi sonrası yaşanan tehlikelere dikkat çekmek için etkinlik düzenlendi. Edremit Belediyesi öncülüğünde yapılan etkinlikte, gazeteciler ve doğaseverler, göldeki çekilmenin olduğu bölgelerde bulunan çöpleri toplayarak önlem çağrısında bulundu.

Doğaseverler Van Gölü’ndeki tehlikeye dikkat çekti - WhatsApp Image 2021 12 04 at 14.06.48 1 1

Yaşanan iklim kriziyle birlikte Van Gölü’nün birçok noktasında metrelerce çekilme meydana geldi. Gölünün çekildiği noktalara dikkat çekmek ve çekildiği noktalardaki çöpleri temizlemek amacıyla Edremit Belediyesi öncülüğünde bir etkinlik düzenlendi. Doğaseverlerin ve gazetecilerin de katıldığı etkinlikte özellikle Van-Edremit arasında bulunan Dikkaya Köyü sahilinde temizlik yapılarak duyarlılık çağrısında bulunuldu. Geniş alanların çekilmeden dolayı çölleştiği göl sahilinde bir araya gelen yurttaşlar, ilk olarak temizlik yaptı.

Doğaseverler Van Gölü’ndeki tehlikeye dikkat çekti - WhatsApp Image 2021 12 04 at 14.06.46 1

‘Acı Tabloyu Görünce Böyle Bir Etkinlik Yapmak İstedik’

Yapılan temizlik çalışmaları sonrası açıklamada bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say; Artos Dağı, Sühpan Dağı ile Van Gölü’nün kesiştiği, doğa harikası bir alanda olduklarını belirterek, “Burada daha önce batık bir tekne vardı. Ancak suların çekilmesi üzerine sahibinin gelip söküp götürmesi basına yansımıştı. Bu durumu gözlemlemek için buraya geldiğimizde gölün ne kadar çekildiğini gördük. Bu acı tabloyu görünce böyle bir temizlik etkinliğiyle buna dikkat çekmek istedik,” diye konuştu. Say, kaldırılan teknenin yerine yeni bir teknenin de getirildiğini dile getirdi.

Doğaseverler Van Gölü’ndeki tehlikeye dikkat çekti - WhatsApp Image 2021 12 04 at 14.06.48 2

‘Kuraklık Ciddi Bir Tehlike Arz Ediyor’

Kuruluş amaçlarının, Van Gölü’ndeki kirlilikle mücadele etmek olduğunu dile getiren Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özer ise, artık Van Gölü’nün sadece kirlilik ile değil başka tehlikelerle de karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Kuraklığın, Van Gölü için ciddi bir tehlike olduğunu da belirten Özer, yetkililerin konuya acilen eğilmesi gerektiğini dile getirdi. Özer, dernek olarak gerekli mücadeleyi edeceklerini de sözlerine ekledi.

Doğaseverler Van Gölü’ndeki tehlikeye dikkat çekti - WhatsApp Image 2021 12 04 at 14.06.47 2

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Doğaseverler Van Gölü’ndeki tehlikeye dikkat çekti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir