Dünyanın en küçük ülkeleri belli oldu: Bir ülkede sadece 27 kişi yaşıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en küçük ülkeleri belli olurken, bu ülkelerin nerede olduğu merak konusu oldu.

Dünyanın en küçük ülkeleri belli oldu. Kiminin 0,004 Km²lik yüz ölçümü, kiminin 3 kişilik dev ordusu var. Peki dünyanın en küçük ülkesi neresi? Dünyanın en küçük ülkesi nerede? Ayrıntılar haberimizde..

Tuvalu

Tuvalu, Büyük Okyanus’ta bulunuyor ve Hawaii ile Avusturalya arasında yer alıyor. Toplam 9 mercan adasından oluşan Tuvalu, 26 km²lik yüz ölçümüne sahip. Bu küçük ve sevimli ülkede yaklaşık 11 bin kişi yaşıyor. Bu minicik ülkenin karşı karşıya olduğu tehdit insanları endişelendiriyor.

Dünyanın en küçük ülkeleri belli oldu: Bir ülkede sadece 27 kişi yaşıyor - ada 27 kisi yasiyor2

Günümüzün güncel sorunlarından olan küresel ısınmanın ilerleyen dönemlerde bu ülkeyi vurması ve yok etmesi an meselesi. Küresel ısınma yüzünden deniz seviyesi yükseliyor ve bu durum, başkenti deniz seviyesinden sadece 5 metre yüksekte olan Tuvalu’yu tehdit ediyor.

Tuvalu’da yaşan insanların çoğu canlarını tehlikeye atmamak için Avusturalya ya da Yeni Zelanda’ya göç ediyor.

Nauru

Nauru, dünyadaki en küçük cumhuriyet ülkesi olarak geçiyor. Aynı zamanda 21 km²lik yüz ölçümüyle dünyanın en küçük ada ülkesi olarak kabul ediliyor. 9.000-10.000 kişilik nüfusa sahip olan Nauru Cumhuriyeti’nin düzenli bir geliri yok. Hatta ülke içinde toplu taşımanın olmadığı da söyleniyor.

Dünyanın en küçük ülkeleri belli oldu: Bir ülkede sadece 27 kişi yaşıyor - ada 27 kisi yasiyor3

Ülkenin adı, ‘plaja gitmek’ anlamına gelen bir sözcükten türüyor. Geçmişte Nauru, 12 kabileden oluşuyordu ve bunun sembolü olarak ülkenin milli bayrağında 12 yıldız bulunuyor. Burada yaşayan insanların yüzde 70’i, obezite problemi ile karşı karşıya kalıyor. Ülkeyi ziyaret eden turistler, burayı ‘Pleasant Adası’ olarak tanımlıyor ancak halkın, turistlere karşı ılımlı olmadığı düşünülüyor.

Palau Cumhuriyeti

Okyanusya’nın batısında yer alan Palau Cumhuriyeti, 300’den fazla irili ufaklı adadan oluşuyor. Yaklaşık olarak 459 km²lik yüz ölçümüne sahip olan ülkede 21.000-22.000 kişi yaşıyor. Etkileyici doğa manzaraları, denizin ve dağların uyumu, yeşilin ve mavinin buluşmasıyla görenleri büyülüyor. Ancak Palau Cumhuriyeti, tüm bu güzelliklerinin yanı sıra birbirinden korkunç ve tehlikeli 130’dan fazla köpek balığı türüne ev sahipliği yapıyor.

Dünyanın en küçük ülkeleri belli oldu: Bir ülkede sadece 27 kişi yaşıyor - palau1

Ziyaret etmek isteyenleri ürküten bu durum, bazılarının vazgeçmesine sebep oluyor.

Dünyanın en küçük ülkeleri belli oldu: Bir ülkede sadece 27 kişi yaşıyor - palau2

Sealand Deniz Adası Cumhuriyeti

0,004 km²lik yüz ölçümüne sahip olan Deniz Adası Cumhuriyeti, dünyanın en küçük ülkesi olarak kabul ediliyor. Öyle ki bu ülkede sadece 27 kişi yaşıyor.

Dünyanın en küçük ülkeleri belli oldu: Bir ülkede sadece 27 kişi yaşıyor - sealand

Daha önce savaşlarda savunma platformu olarak inşa edilen deniz üzerindeki bu yapıyı, Roy Bates 1967 yılında ülke ilan ediyor. Ülkenin resmi bayrağı, milli marşı ve hatta kendi para birimi bulunuyor. Deniz üzerindeki bu ülke, tüm dünyanın ilgisini üzerine çekiyor.

Dünyanın en küçük ülkeleri belli oldu: Bir ülkede sadece 27 kişi yaşıyor - sealand1

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dünyanın en küçük ülkeleri belli oldu: Bir ülkede sadece 27 kişi yaşıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir