Edremit eski Belediye Eş Başkanı Çetin’in duruşması ertelendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Edremit eski Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin hakkında süren davanın duruşması, “gizli tanıkların” hazır bulunmaması gerekçesiyle ertelendi. 

Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivisti ve Van Edremit eski Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin hakkında “örgüte üye olduğu” iddiasıyla açılan davanın duruşması Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görüldü. Çetin, duruşmaya tutuklu bulunduğu Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi‘nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Avukatının ve ailesinin hazır bulunduğu duruşmada Çetin, önceki savunmasını tekrarlayarak tahliyesini talep etti. Avukatı Ekin Yeter de aynı talepleri yineledi. 

Mahkeme heyeti ise bir kez daha “gizli tanıkların hazır bulunmadığı” gerekçesiyle Mardin Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazılarak “gizli tanıkların bulunmasına”, bu tanıkların dinlenmesi için duruşmanın 27 Ekim tarihinde görülmesine karar verdi. 

Ne olmuştu? 

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında Diyarbakır’da 2020 yılında “İşkenceyle Mücadele ve İşkence Mağdurlarıyla Dayanışma Günü” olan 26 Haziran’da evine düzenlenen baskınla gözaltına alınan Rojbin Çetin, köpekli işkenceye maruz kaldı. Çetin‘in gözaltı süresi üç kez uzatıldı. 11 gün süren gözaltı işleminin ardından “örgüte üye olduğu” iddiasıyla tutuklandı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Edremit eski Belediye Eş Başkanı Çetin’in duruşması ertelendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir