Ege’de mülteci dramı: 85 Kürt mülteci ölüme terk edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’den Yunanistan’a sığınmak isteyen 85 İranlı Kürt mülteci, tekne motorunun bozulması üzerine Ege Denizinde mahsur kaldı. Zakintos adası açıklarındaki tekne rüzgar ve akıntının etkisiyle sürüklenmeye devam ederken, Yunan sahil güvenlik ekipleri mültecileri kurtarmak için bir şey yapmayarak ölüme terk etti.

Türkiye’den Yunanistan’a geçmek isteyen 30’u çocuk 85 İranlı Kürt mülteci, bulundukları tekne bozulmasının ardından Ege Denizinde ölüme terk edildi. Etha’nın haberine göre dört günü aşkın süredir denizde olan ve Yunanistan’a ulaşmaya çalışan Kürt mültecilerin bulunduğu teknenin motoru bu sabah bozuldu. Kaptan tekneyi filikayla terk ederken, rüzgar ve akıntının etkisiyle sürüklenen mültecilerin bulunduğu tekne karadan giderek uzaklaştı.

Yunan sahiline ulaşanlara yardıma gidilmedi!

Kürt mülteciler Yunan sahil güvenlik ekiplerine ulaşmalarına rağmen yardıma gidilmedi. Yunanistan’a sığınmacı başvurusu yapmak istediklerini söyleyen mülteciler, Türkiye’ye gönderilirlerse zorla İran’a yollanmaktan korktuklarını söyledi.

Geri gönderilirse ölümle karşı karşıya kalacaklar

Bölgedeki bağımsız araştırmacılar, teknenin etrafında Yunan sahil güvenlik ekipleri bulunduğunu ve Yunanistan’ın durumun farkında olduğunu ancak ısrarla mültecileri kurtarmayarak ölüme terk ettiklerini vurguladı. İnsan hakları savunucusu teknedeki mültecilerin kurtarılması ve iltica başvurularının kabul edilmesi çağrısında bulundu. İnsan hakları savunucuları, İranlı Kürt mültecilerin geri gönderilmesi durumunda ölümle karşı karşıya olduklarını belirtti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ege’de mülteci dramı: 85 Kürt mülteci ölüme terk edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir