El ve ayakları donan Afgan göçmenler: 10 kişi yola çıkmıştık, sadece 3 kişi ulaştık!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’ye İran üzerinden gelen Afgan Necibullah Niyazey (35) ile Aşıkullah Ahmedzey’in (21) aşırı soğuktan el ve ayakları dondu. Polis tarafından Erzurum girişinde yakalanıp, Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’ne götürülen Ahmedzey’in iki elinin donduğu, Niyazey’in ise donan sol ayağından iki parmağının kesileceği belirtildi.

Son dakika haberine göre. Türkiye’ye yasa dışı yollarla girmek isterken, aşırı soğuktan el ve ayakları donduğu için yürüyemez hale gelen 3 Afganistan uyruklu, kent girişindeki Kars Kapı mevkisinde polis ekiplerince yakalandı.

Kaçak yollarla Türkiye'ye gelen göçmenlerin el ve ayakları dondu

Ekipler tarafından Erzurum Şehir Hastanesi’ne kaldırılan 3 kişi, ilk müdahalenin ardından Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’ne sevk edildi. Burada tedavilerine başlanan Afganlardan 1’i, taburcu edildi. Elleri ve ayakları donan Aşıkullah Ahmedzey ile Necibullah Niyazey’in tedavisi sürüyor. Hayati tehlikelerinin olmadığı belirtilen Afganlardan Necibullah Niyazey’in sol ayak parmağından ikisinin kesileceği belirtildi.

Kaçak yollarla Türkiye'ye gelen göçmenlerin el ve ayakları dondu

“Diğer 7 kişiye ne oldu bilmiyorum”

Afganistan’dan Türkiye’ye gelmek için 10 arkadaşı ile birlikte yola çıktıklarını ve 15 günde yürüyerek buraya geldiklerini söyleyen, evli ve 5 çocuk babası Necibullah Niyazey, “Kar yağışı ve aşırı soğuklar, bizi birbirimizden ayırdı. 10 kişiden 3 kişi, buraya gelebildik. Diğer 7 kişiye ne oldu, bilmiyorum. Benim ayaklarım, arkadaşım Aşıkullah’ın ise elleri dondu. Diğer arkadaşımız taburcu edildi. Bizim tedavilerimiz devam ediyor. Doktor ve hemşireler bizimle çok ilgileniyor. Hepsine minnettarız ama hayalimiz de bizim gibi dondu. Buradan sonra bizi de ülkemize geri gönderecekler” dedi.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
El ve ayakları donan Afgan göçmenler: 10 kişi yola çıkmıştık, sadece 3 kişi ulaştık!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir