EMEP’li Yeğin: İktidar ekonomik krizi çözemez

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZEL HABER

Van’da gençlik toplantısına katılan Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Umut Yeğin, halkın emeğinin ekonomik kriz karşısında hızla eridiğini ve artık mevcut yönetimin de çözüm üretemediğini aktardı.

Bir süredir, ülkenin birçok kentinde işçilerle ve gençlerle toplantılar yapan Emek Partisi, son olarak Van’da bir gençlik toplantısı düzenledi. Toplantının ardından Serhat News’e konuşan Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Umut Yeğin, artık ülkenin gündeminin tekçi yönetim sisteminden kaynaklı krizler olduğunu aktardı.

Bu krizlerin başında ekonomik krizin geldiğini belirten Yeğin, “Her gün sistematik olarak tüm temel tüketim maddelerine, doğalgaza, elektriğe ve yakıta zam gelmekte. Halkın ‘yeter’ der duruma düştüğü bir tabloyla karşı karşıyayız. Düzenlediğimiz toplantılarda da halkın bu serzenişini görmekteyiz ve seçimi bekleyecek takatinin olmadığını ve hükümetin hali hazırdaki krizlere çözüm üretemediğini aktarıyor” dedi.

Yeğin, meclisteki bütçe görüşmelerinin tamamen halktan kopuk ve daha çok silahlanmaya ayrılan bir bütçe olduğunu söyledi. “Silahlanmaya ayrılan payın; tarıma, eğitime ya da sağlığa ayrılan paydan çok çok daha fazla olduğunu,” dile getiren Yeğin, silahlanmaya, güvenliğe ayrılan paya; ülkedeki işçilerin, emekçilerin, Kürtlerin bir ihtiyacı olduğunu düşünmediklerini çünkü bu ülkede güvenlik sorunundan ziyade halkın kendi ihtiyaçlarını karşılayamama ve geçinememe sorunu olduğunu belirtti. Silahlanmaya ayrılan bütçe çerçevesinde sınır ötesi operasyonlara da değinen Yeğin, “Hep şunu söylüyoruz, bu ülkenin askerlerinin Libya’da, Suriye’de ne işi var ve sınır ötesi operasyonlar yapılmamalı. Dolayısıyla silahlanmaya ayırılan bütçenin bu iktidarın aynı zamanda politikalarının yansıması sonucu olduğunu görüyoruz.”

EMEP’li Yeğin: İktidar ekonomik krizi çözemez - WhatsApp Image 2021 12 29 at 11.57.03
Umut Yeğin

‘Mevcut İktidar Çözüm Üretemez Durumda’

Yeğin, iktidarın çözüm üreteceğine inanmadığını belirterek, “Yine çözüm üretecek olanlar halk güçleri, işçiler ve emekçilerdir. Onların tepkileriyle ancak bir çözüm olabilir. Geçtiğimiz günlerde, halkın sokağa çıkmasıyla, yapılan eylemelerle kendini göstermiş oldu. Bir taraftan da seçim tartışmalarıyla birlikte aman sokağa çıkmayın bu Erdoğan’ın iktidarına yarar gibi söylemler var. Seçimi hep adres olarak gösteriyorlar. Kuşkusuz biz seçimi önemsiyoruz ama seçimi güvence altına alacak şey de; halkın, işçilerin, emekçilerin sokakta geçinemediğini demokratik haklarını kullanarak dile getirmeleridir. Yani halk kendi örgütlü gücünü göstermediği sürece bu sisteme yarar ve bu düzen devam eder. Muhalefetin de burada sokağa çıkanları durdurma, engelleme girişimleri de onun da sınıfsal karakterini ortaya koyan bir şey. Çünkü onlarda bu burjuva ve kapitalist düzenin değişimini ve patronlara verilen payın çok değişmesini istemezler. Biz, tam tersi eğer bir seçim veya erken seçim olacaksa dahi bir buçuk yıl boyunca, halkın tepkisini; seçimi de güvenceye alacak şekilde sokaklarda, yaptığı toplantılarla, açıklamalarla, mitinglerle göstermesiyle mümkün olacağını düşünüyoruz. Bu yönde sendikaların ve partimizin birçok şehirde demokrasi güçleriyle birlikte çeşitli programları ve mitingleri olacaktır,” dedi.

Haber / Fotoğraf: Arif Aslan

Serhat News

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
EMEP’li Yeğin: İktidar ekonomik krizi çözemez

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir