EMEP’ten çağrı merkezi çalışanlarına destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EMEP Van İl Örgütü çağrı merkezi çalışanlarıyla dayanışma çağrısı yaptı: Kentteki devasa oranda işsizliği de fırsat bilen şirketler yerlerine yeniden sömürü ağına katacakları işçileri alıyorlar.

Emek Partisi (EMEP) Van İl Örgütü, işten atılan Van’daki çağrı merkezi çalışanlarıyla dayanışma çağrısı yaptı.

EMEP açıklaması şöyle:

“Enflasyonun altında artış yapılan asgari ücret her milliyetten işçi ve emekçi halka, yoksulluk ve sefaleti dayatırken Van’daki çağrı merkezleri bunu fırsat bilip işçileri toplu halde işten çıkartmaya koyuldu.

Uzun yıllardır İŞKUR üzerinden ve devlet teşvikleriyle çağrı merkezlerini sömürü cennetine dönüştüren şirketler, işçilerin kıdem ve ihbar tazminatlarını vermemek için her türlü yolu ve yöntemi deniyor.

Tek adam iktidarı, sermayenin çıkarları doğrultusunda denetimden uzak tuttuğu bu şirketlerde işçiler ‘eğitim programı’ adı altında yoğun iş yükünün altında eziliyor.

Çalışma düzeninin adeta mevsimlik işçiliğe dönüştürüldüğü sektörde işçilerin emeği bir çırpıda hiçe sayılıp kapı önüne koyuluyor. Kentteki devasa oranda işsizliği de fırsat bilen şirketler yerlerine yeniden sömürü ağına katacakları işçileri alıyorlar.

Emek Partisi Van İl Örgütü olarak çağrı merkezinden atılan işçilerin yanındayız ve hep birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Çağrı merkezleri denetimden ve sendikal mücadeleden uzak kaldıkça işçilerin bugüne kadar kazanmış olduğu her hak, gasp edilmeye açık hale gelecektir.”

Serhat News

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
EMEP’ten çağrı merkezi çalışanlarına destek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir