Eski kayyım, yeni kayyımın açıklamasına ‘yayın yasağı’ getirtti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Van İpekyolu Belediyesi eski kayyımı Sinan Aslan, kendi dönemine ait usulsüzlüklere ilişkin yeni kayyım İhsan Emre Aydın’ın kamuoyuna yaptığı açıklamayı ve yayımlanan birçok haberi mahkeme yoluyla kaldırttı.


Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile İpekyolu Belediyesi’ndeki görevinden alınarak Kayseri Develi Kaymakamlığı’na atanan eski kayyım Sinan Aslan, kendisi hakkında çıkan haberlerle ilgili mahkemeye başvurdu. Develi Sulh Ceza Hakimliği, Aslan’ın başvurusu doğrultusunda kendisi hakkında çıkan haberlere erişim engeli kararı getirdi ve haberlerin kaldırılması için medya kuruluşlarına ihtar gönderildi. 9 Aralık’ta gönderilen ihtarda, Aslan’ın belediyede usulsüzlük yaptığına ilişkin haberlerin yayından kaldırılmasına ilişkin karar yer aldı. Aslan’ın talebi üzerine, çeşitli tarihlerde usulsüzlüklere ilişkin kendisinin yapmış olduğu açıklamalara da erişim engeli geldi.


Aydın’ın, Müfettiş Sürecine İlişkin Açıklamasına da Erişim Engeli
Aslan’dan sonra İpekyolu Belediyesi’ne kayyım olarak atanan İhsan Emre Aydın, kendisinden önceki döneme ilişkin iddia edilen usulsüzlükler hakkında İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talep etmişti. Aydın, 27 Kasım’da yaptığı resmi açıklama ile bu süreci kamuoyuna duyurmuş ve müfettişlerin gerekli incelemeleri yapmakta olduğunu belirtmişti. Ancak Aslan’ın, kamuoyunu süreç hakkında bilgilendiren Aydın’ın açıklamasına da ‘yayın yasağını getirilmesi’ni ilgili mahkemeden talep ettiği ve mahkemenin de bu doğrultuda karar verdiği ortaya çıktı.


66 Habere Yayın Yasağı Getirildi
Mahkeme kararıyla, belediyenin resmi açıklamasının yanı sıra işçi alımları, çift maaşlı çalışan personeller ve ihalelerde yaşanan usulsüzlüklere kadar birçok konuda yapılan toplam 66 haber için erişim engeli getirildi.
Erişim engeli kararından sonra ilgili karar basın kuruluşlarına gönderilerek, haberlerin yayından kaldırılması istendi. Mahkeme kararından sonra birçok basın kuruluşu söz konusu haberleri yayından kaldırdı. Kararda belediyenin resmi açıklamasının yanı sıra, meclise sunulan bir soru önergesi de yer almakta.

Serhat News

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski kayyım, yeni kayyımın açıklamasına ‘yayın yasağı’ getirtti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir