Gazeteci Abdullah Kaya’nın duruşması görüldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkında açılan davanın duruşmasında savunma yapan Gazeteci Abdullah Kaya, paylaşımlarında suç unsurunun bulunmadığını belirterek, davada gazeteciliğin yargılandığını söyledi. 

Mezopotamya Haber Ajansının haberine göre, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Abdullah Kaya hakkında “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüte yardım etmek” iddiasıyla açılan davanın 17’inci duruşması Ağrı 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  Gazeteci Kaya’nın Diyadin Adliyesi’nden SEGBİS ile bağlandığı duruşmada, avukatı Timur Demir hazır bulundu.  

 Duruşmada, Kaya hakkında “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan ve daha önce mevcut dosya ile birleştirilen iddianameye ilişkin savunma yaptı. Daha önceki savunmasını tekrarlayan Kaya, gazetecilik görevini yerine getirdiğini ve açılan davada gazeteciliğin yargılandığını ifade etti. Yaptığı paylaşımlarda suç unsurunun bulunmadığı ifade eden Kaya, gazeteci olarak takip ettiği haberlere dair fotoğraflar paylaştığını söyledi. Gazeteci olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile haberlerine ait fotoğrafları paylaştığını vurgulayan Kaya, beraatini talep eti. 

Kaya’nın avukatı Demir’in savunması ardından mahkeme heyeti, Kaya’nın “Örgüte yardım etme” suçlamasıyla aldığı 4 yıl 2 ay hapis cezasında Yargıtay’ın vereceği kararın beklenmesine hükmederek duruşmayı 19 Nisan’a erteledi.

Serhat News

(sg)  

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazeteci Abdullah Kaya’nın duruşması görüldü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir