Gazetecilerin gözaltına alındığını duyuran 2 gazeteciye ceza talebi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da 2 yurttaşın helikopterden atılmasını kamuoyuna duyuran gazetecilerin gözaltına alınmasını haberleştiren gazeteciler Ferhat Çelik ve İdris Yayla hakkında mütalaa veren savcı, gazetecilerin cezalandırılmasını istedi. 

Van’ın Çatak ilçesinde askerler tarafından 11 Eylül 2020 tarihide askerler tarafından gözaltına alınan Servet Turgut ve Osman Şiban’ın helikopterden atılmasını kamuoyuna duyuran gazetecilerin gözaltına alınmasıyla ilgili haber yapan Mezopotamya Ajansı İmtiyaz Sahibi Ferhat Çelik ve Jiyan Haber İmtiyaz Sahibi İdris Yayla hakkında “Terörle Mücadelede Görev Almış Kişileri Hedef Göstermek” suçlaması ile davanın duruşması, Van 2’nci Ağır Caza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya katılmayan gazeteciler ve avukatları mazeret bildirdi. 

Ceza talebi 

Gazetecilerin ve avukatlarının katılmadığı duruşmada, iddia makamı esas hakkında mütalaasını sundu. Çelik ve Yayla’nın gazeteci olarak yükümlülüklerini yerine getirmediğini iddia eden savcı,  “… bilinçli bir şekilde soruşturmayı yürüten kurum ismi söylenmesi yeterliyken sanıkların haber konusunu daha da özele indirgeyerek soruşturmayı yürüten kamu görevlisi müştekiyi teşhir etmek suretiyle” üzerlerine atılı suçu işlediklerini ileri sürdü.

İddia makamı, gazetecilerin cezalandırılmasını istedi. 

Ara kararını açıklayan mahkeme, avukatların mazeretlerini kabul ederek, duruşmayı 4 Mayıs’a erteledi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazetecilerin gözaltına alındığını duyuran 2 gazeteciye ceza talebi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir