Gazeteciyi tehdit eden eski başkan yardımcısı yargılanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Sinan Aygül’ü yaptığı yolsuzluk haberlerinden sonra tehdit eden Tatvan Eski Belediye Başkan Yardımcısı Abdulbaki Menteş’in hukuka aykırı bir şekilde beraat ettiği dava Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu.

10 Aralık 2021 Cuma 19:29

Bitlis’in TATVAN) İlçesinde Gazeteci Sinan Aygül’ü yaptığı yolsuzluk haberlerinden sonra tehdit eden Tatvan Eski Belediye Başkan Yardımcısı Abdulbaki Menteş’in hukuka aykırı bir şekilde beraat ettiği dava Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu. İstinaf mahkemesi Menteş’e 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilmesi gerektiğini söyleyerek dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.
.
Görevde oldukları dönemde isimleri sık sık yolsuzluk iddiaları ve Fetö ilişkisi ile gündeme gelen Tatvan Belediyesi Eski Başkanı Fettah Aksoy’un yardımcısı Abdulbaki Menteş’in gazeteci Sinan Aygül’ü tehdit ettiği için yargılanıp tartışmalı bir şekilde beraat ettiği dava, Erzurum Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından bozulunca yeniden başlayan yargılama Tatvan 2. Asliye Ceza Mahkemesinde devam ediyor.
.
 “YOLSUZLUKTAN” SORUŞTURMA İZNİ VERİLEN TEK AK PARTİLİ BELEDİYE HABERİ
.
Dönemin belediye başkan yardımcısı tarafından tehdit edilmesi ve mahkeme süreci hakkında açıklama yapan gazeteci Sinan Aygül tehdide sebep olan haberin İçişleri Bakanlığının soruşturma izni olduğunu söyledi.
.
Aygül “Dönemin belediye başkanı Aksoy ve yardımcısı Menteş hakkında o dönem bir dizi haber yaptım. Haberlerden biri de sahilde yapılan 9 milyon liralık park ihalesi ile ilgiliydi. Yaptığım haberlerden sonra ihaleyi verdikleri ve ihalede teklif kullanan firmaların aynı şekilde Sakarya’da yapılan bir ihalede birebir aynı teklifleri kullandıkları ortaya çıktı. Müfettişler gelip denetledikten sonra Aksoy ve Menteş hakkında soruşturma başlatmak için İçişleri Bakanlığından izin istendi. Bakanlık AKP tarihinde ilk defa bir AKP’li belediye hakkındaki yolsuzluk iddialarının araştırılması için soruşturma izni verdi. Ben de bunu gösteren belgelerle beraber haber yaptım. Haberimin ardından Menteş beni arayarak ölümle tehdit etti. Suç duyurusunda bulundum ancak OHAL koşullarında elinde siyasi güçle mahkeme üzerine kurduğu baskı sayesinde delillere rağmen beraat etti. Savcı karara itiraz etti, ben itiraz ettim. İstinaf itirazımızı yerinde bularak beraat kararını bozdu, sevk maddesinden cezalandırılmasını istedi.” Dedi.
.
“ESKİDEN İKTİDARIN GÜCÜ VARDI ŞİMDİ MAHKEMEYİ OYALIYOR”
.
Menteş’in 4 duruşmadır devam eden mahkemeye bilinçli olarak gitmediğine dikkat çeken Aygül,  Menteş’in mahkemeyi oyaladığını söyledi.
.
Aygül “Bozma sonrası görülen ilk duruşmaya giderek şikayetçi olduğumu söyledim ve üst sınırdan cezalandırılmasını talep ettim. Ancak Menteş sanık olduğu dosyada şimdiye kadar hiçbir duruşmaya katılmadı. Bozma öncesi duruşmalara da sonrası yeniden görülen 4 duruşmaya da katılmadı. Mahkeme günü belli olması ve getirme kararı olmasına rağmen Menteş duruşmalara gelmiyor. Eskiden görevdeyken siyasi gücünü kullanarak mahkemeyi etkisi altına aldığı için gelmiyordu, şimdi de mahkemeyi oylamaya çalışıyor.” Dedi.
.
“DANIŞTAY’DA ALDIRDIKLARI KARAR DA DEŞİFRE OLACAK”
.
Aksoy ve Menteş hakkında verilen soruşturma izninin Danıştay tarafından yürütmesinin durdurulmasının da şüphe çeken bir karar olduğunu söyleyen Aygül “Eğer soruşturma açılıp konu yargıya taşınsaydı her şey ortaya çıkardı belki ancak sürpriz bir şekilde Danıştay başvurularını kabul edip yürütmeyi durdurma kararı aldı. Soruşturma izni kaldırıldı. Bir gün oradaki müdahalenin de deşifre olacağına inanıyorum. O süreçte Ankara’da neler yaptıkları, Danıştay üyesi eski Bitlis valisinin sürece dahli var mı yok mu bence çıkacak ortaya. Dönemin siyasi gücünü kullanarak mahkemeye bile çok kolay karar aldıran bu şahıslar ne zamanki kendilerine adaylık verilmedi ve AKP’ye küfretmeye başladılar o zaman dosyaları birer birer raftan inmeye başladı. Tüyü bitmemiş yetim hakkına el uzatan herkesin bir gün yargılanıp hesabını vereceğine inanıyorum.” Şeklinde konuştu.
.
ŞÜPHELİ MÜFETTİŞ KAZASI
.
Aksoy ve Menteş dönemindeki bütün işlemlerin incelenmesi için çağrılan İçişleri Bakanlığı müfettişinin teftiş sırasında Tatvan’da şüphe çeken bir kaza yaşadığını söyleyen Aygül “2019 yerel seçimlerinden sonra gelen yeni belediye yönetimi bakanlıktan müfettiş isteyerek ayrıntılı inceleme talep etmişti. Ancak teftiş için gelen ve birçok bilgiye ulaştığı bilinen bakanlık müfettişi teftiş devam ederken şüpheli bir trafik kazası geçirerek ölümden döndü. Müfettişin kazası gerçekten bir trafik kazası mı yoksa incelediği konularla alakası var mı bilmiyorum, ben de merak ediyorum.” Dedi.

Kaynak: bitlisnews

(SG)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazeteciyi tehdit eden eski başkan yardımcısı yargılanıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir