Geçitli Köyü Patlaması’nın 12. yılı: Acımız tazeliğini koruyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’nin Geçitli Köyü‘nde yola döşenen mayının infilak etmesi sonucu 9 yakınını kaybeden Cahit Erol, her yıl mezarlıkta yaptığı anma programının 12’nci yılını hastanede düzenledi. Erol, faillerin tarafsız bir mahkeme karşısına çıkarılacağı güne kadar anma etkinliğine devam edeceğini söyledi.

Hakkari’nin Geçitli Köyü’nde 16 Eylül 2010 tarihinde kent merkezine gelmekte olan Erol Aydın yönetimindeki 65 EN 341 plakalı köy minibüsü, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yola döşenen mayının uzaktan kablo düzeneği ile patlatılmıştı. Saldırıda 9 kişi yaşamını yitirmiş, 4 kişi ise yaralanmıştı.

Olayda yaşamını yitiren akrabaları için her yıl mezarlıkta anma töreni düzenleyen Erol, patlamanın 12’inci yılında, yaşamını yitiren oğlu Aydın Erol ve akrabaları için hastanede anma töreni düzenledi. Colemerg Haber’e konuşan ve Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde cerrahi operasyon geçiren Erol, olayda oğlu ve yeğeni başta olmak üzere 9 yakınını kaybettiğini ifade ederek, acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi.

Geçitli Köyü Patlaması’nın 12. yılı: Acımız tazeliğini koruyor - gecitli katliami
Cahit Erol

Aradan 12 yıl geçmesine rağmen yaşadıkları acının tazeliğini koruduğunu dile getiren Erol, “Acımızı diri tutan yegane sebep adaletsizliktir. Olayın üzerinden yıllar geçmesine rağmen faillerin kim olduğunu öğrenemedik. Bize verilen tazminatlarla hukuki süreç geçen yıl kapatıldı. Bende olayın üstü kapatılmasın diye her yıl mezarlıkta anma töreni düzenliyordum. Fakat patlamanın yıl dönümünde sağlık sorunlarım baş gösterdi. Van ilinde ameliyata alındım. Fakat bunu bilsinler yaşadığım sürece failler ortaya çıkarılana kadar anma törenine devam edeceğim” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Geçitli Köyü Patlaması’nın 12. yılı: Acımız tazeliğini koruyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir