Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı’ndan Peker’in ifşalarına suç duyurusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi 81 il başkanı adına devlet bağlantılı çete yöneticisi Sedat Peker’in ifşalarında yer alan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunan imzacılardan biri de Gelecek Partisi Van il Başkanı Abdulhekim Karabıyık.

Gelecek Partisi 81 ilde başkanları öncülüğünde, devlet bağlantılı çete yöneticisi Sedat Peker’in ifşalarında yer alan isimler hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda imzası bulunan Karabıyık’ta, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, Peker’in çeşitli sosyal medya hesaplarında ifşalarda bulunduğunu bu kapsamda halen İçişleri Bakanlığı görevini sürdüren Süleyman Soylu, milletvekilleri Tolga Ağar ve Zehra Taşkesenlioğlu’nun görevleri ile ilgisi bulunmayan konularda suç oluşturan eylemlerde bulunduklarını somut delilleriyle ispat ettiğine dikkat çekti.

Yapılan suç duyurusunda şunlara dikkat çekildi:

* Sedat Peker, Mehmet Ağar hakkında suç örgütü liderliği yaptığını, çeşitli suçlarda azmettirici olduğunu, uyuşturucu ticareti yaptığını, Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanı olduğu dönemlerde işkence suçlarına göz yumduğunu, birçok kişinin ‘faili meçhul’ cinayetlerle öldürülmesinde sorumluluğu olduğunu ileri sürmüştür. Keza Kıbrıs’ta işlenen Kutlu Adalı cinayetinde Korkut Eken’in sorumlu olduğunu, kardeşi Atilla Peker’in bu eyleme katılmak için Korkut Eken’le birlikte Kıbrıs’a gittiğini, Mehmet Ağar’ın bu olaydan haberdar olduğunu belirtmektedir. Mehmet Ağar’ın oğlu ve halen Elazığ milletvekili olan Tolga Ağar’ın ise bir kadını darp ettiğini sonrasında cinsel saldırıda bulunduğunu ve bu kadının olaydan hemen sonra öldürüldüğünü iddia etmektedir.

* Sedat PEKER, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın uluslararası uyuşturucu ticaret ağı kurup Venezüella’ya gittiğini Babasının nüfuzunu kullanarak uyuşturucu ticareti yaptığını iddia etmiştir. Binali Yıldırım da ‘Oğlum Venezüella’ya maske ve test kiti yardımı götürdü’ diyerek oğlunu aklamaya çalışmasına rağmen şüpheli Erkam Yıldırım’ın Venezüella’ya gittiği döneme ait gümrük kayıtlarında ziyaretin öncesini de kapsayan üç aylık dönemde Türkiye’den Venezüella’ya hiçbir maske veya test kiti sevkiyatı yapılmadığı ortaya çıkmıştır. Tüm bu hususlar ışığında şüpheli Erkam Yıldırım’ın uyuşturucu madde ticareti yapmak ve uluslararası suç örgütü kurma suçlarından yargılanması için gerekli tahkikatın yapılması gerekmektedir.

* Devletin resmi kurumları dışında illegal yapılar oluşturarak yurt içinde ve yurt dışında askeri operasyonlar yapmak amacıyla kurulduğu iddia edilen SADAT ve benzeri yapıların faaliyetleri araştırılarak ülke içinde veya dışında herhangi bir suç işledikleri tespit edildiğinde haklarında cezalandırılmaları için kamu davası açılması gerekmektedir.

* Görüldüğü üzere şüpheli siyasi ve kamu gücünü kullanarak 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirerek kayyum borsası kurup yönetip sonrasında da kendi menfaatleri doğrultusunda çıkar elde etmiştir. Şüphelinin isnat edilen yukarıda yazılı suçlara ilişkin kurmuş olduğu suç ağının tespiti ve akabinde yargılanması yolsuzlukları ortaya çıkaracak ve kamu vicdanını rahatlatacaktır.

Suç duyurusunda ayrıca tüm iddiaların araştırılması ve beyanlarda ismi geçen kişilerin aralarındaki irtibatı ortaya çıkaracak biçimde iletişimin tespiti işlemlerinin yapılması gerektiği vurgulandı.

Suç duyurusunun devamında şu taleplerde bulunuldu:

* Sedat Peker isimli kişiye ait Youtube hesabında ve twitter adresinde yazılı olan açıklamalar neticesinde savcılığınızca yapılacak araştırmalar neticesinde tespit edilecek tüm kişiler hakkında üzerlerine atılı örgüt kurma ve yönetme, örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen uyuşturucu kaçakçılığı, cinsel saldırı, insan öldürme, tehdit, silah kaçakçılığı ve tespit edilecek diğer suçlardan kamu davası açılmasına,

* Şüpheli Nurettin Canikli ile ilgili isnat olunan suçların araştırılarak, tespit edilecek diğer suçlardan kamu davası açılmasına,

* Görevleri olmadığı halde karıştıkları suçlar neticesinde ismi geçen bakanlar ve milletvekilleri hakkındaki soruşturmanın da genel hükümlere göre yürütülerek soruşturma sonucunda hazırlanacak fezlekenin derhal TBMM başkanlığına gönderilmesine,

* Tüm şüphelilerin mal varlıklarına tedbir kararı konulmasına,

* Tüm şüpheliler hakkında delillerin karartılmasını ve şüphelilerin kaçmasını engellemek için adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına,

* Cezalandırılmalarını temin amacıyla gerekli soruşturmanın ivedilikle ve etkin şekilde yapılmasına karar verilmesini arz ve talep ederiz.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı’ndan Peker’in ifşalarına suç duyurusu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir