Genç Avukatlar Meclisi, mesleğe yeni başlayan avukatların sorunlarını görünür kılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZEL HABER

Van Barosu Genç Avukatlar Meclisi, 24 Ekim 2021 tarihinde yapılan seçimle yeni yönetimini belirledi. Yönetim, genç avukatların yaşadığı sorunların çözülmesi noktasında bir katalizör görevi üstlendiğini belirterek çalışmalarına başladı.

2016 yılında Van Barosu bünyesinde kurulan Genç Avukatlar Meclisi, 24 Ekim 2021 tarihinde yapılan seçimle yeni yönetimini belirledi. 10 kişilik bir yönetime sahip olan Genç Avukatlar Meclisi’nin Eş Başkanları ise Mehmet Sait Bayıt ve Gülcan Tekin olarak belirlendi.

Van Barosu’na bağlı olan ama aynı zamanda özerk bir yapıya sahip olan meclis, mesleğe yeni başlayan avukatların sorunlarını çözme konusunda aktif bir rol üstleniyor. Meclisin, büyümekte olan bir kentte aynı zamanda avukatlık mesleği yapanların sayısının artması üzerine bir ihtiyaç olarak ortaya çıktığını belirten Eş Başkan Avukat Mehmet Sait Bayıt, yeni dönemdeki amaçlarını ve çalışmalarını Serhat News’e anlattı.

Mesleğe yeni başlayan avukatların birçok sorununun olduğunu ve bu sorunların çözümünde meclisin kolaylaştırıcı bir rol üstlendiğini belirten Bayıt, “Bizim, mesleğe yeni başlayan avukatların sorunlarını görünür kılma konusunda bir fonksiyonumuz var. Bu anlamda genç meslektaşlarımız arasında bir dayanışma ağı kurarak örgütlü bir yapı oluşturmak en önemli amacımız,” dedi.

Genç Avukatlar Meclisi, mesleğe yeni başlayan avukatların sorunlarını görünür kılıyor - WhatsApp Image 2021 12 29 at 12.19.35 1
Mehmet Sait Bayıt

Meclisi görünür kılmak açısından ziyaretlerde bulunduklarını ve olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade eden Bayıt, “Biz, üye sayımızdan kaynaklı büyük bir yapıyız ve sorunların çözümü anlamında etkin bir rol üstlenmek istiyoruz. Örneğin; avukatların cezaevlerine rahatlıkla ulaşım sağlayamaması bizim temel sorunlarımız arasında yer alıyordu. Çünkü mesleğe yeni başlayan avukatların birçoğunun ne yazık ki araçları yok. Biz, bu sorunla ilgili Van Barosu Yönetim Kurulu’yla görüştük ve onlardan haftanın belli günlerinde avukatları cezaevine götürebilecek bir araç tahsis etmelerini talep ettik. Van Barosu bu talebimizi kabul etti ve bu sorunumuz nihayetinde çözüldü,” dedi.

Van Barosu’yla doğrudan temas halinde bulunan meclis, Van Barosu komisyonlarında da meclisi temsil edecek birer üyenin bulunmasını istiyor ve bu konuda da çalışmalarını yürütüyor.

Haber: Zelal Sahidenur Sari

Video-Montaj: Zafer Avnaş

Serhat News

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Genç Avukatlar Meclisi, mesleğe yeni başlayan avukatların sorunlarını görünür kılıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir