Görme engellilerin temel sorunu işsizlik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor, görme engelliler olarak birçok alanda sorun yaşadıklarını belirterek, “İş yaşamından, ulaşıma, sosyal yaşama kadar birçok sorun yaşıyoruz. Bu sorunlarımıza yetkililerden çözüm bekliyoruz,” dedi.

Prestij Haber’in yaptığı habere göre, 7-14 Ocak Dünya Beyaz Baston haftası dolayısıyla açıklama yapan Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor, görme engelliler olarak yaşadıkları sorunlara çözüm beklediklerini söyledi.

Ulaşım Sorunu 

Van’da yaşadıkları önemli sorunlardan birinin ulaşım sorunu olduğunu belirten Bor, “Öncelikle biz görme engelliler beyaz bastonlarımızla caddede yürürken gören insanların bunu fark etmesini bekliyoruz. Gelip bize çarpmasınlar. Çoğu arkadaşımız bu şekilde yere düşebiliyor. Diğer yandan kaldırımlardaki engelli yolu eşyayla kapatılıyor, ya da rampalara araç park ediliyor, bu sorun halen devam ediyor. Araçlarda durak isimlerinin yapıldığı anons düzeneği olmalı, çok söyledik ama halen yok. Buna benzer ulaşım sorunlarımızın yetkililer tarafından çözümünü bekliyoruz” dedi.

“Zor Şartlarda Maçlara Çıkıyoruz” 

Hafta nedeniyle Van Büyükşehir Belediyesi ile gollbal maçı yaptıklarını söyleyen Bor, “Özellikle yerel yönetimlerin ve diğer kurumların spor konusunda, biz görme engellilere destek olmasını bekliyoruz. Hafta dolayısıyla Büyükşehir takımı ile maç yaptık, bu bize moral oldu. Maçımızın kurum amirleri tarafından takip edilmesi ayrıca bizi sevindirdi. Biz istiyoruz ki sadece bir hafta boyunca değil, sürekli desteklenelim, spor konusunda Van’ın tanıtımına katkı sunalım, hem biz spor yapmış olalım hem Van’ın adı daha da bilinsin. Bizim ayrıca Görme Engelliler Spor Kulübü’müz var, arkadaşlarımız çok zor şartlarda maçlara çıkıyor, bu konuda da ayrıca ilgi ve destek bekliyoruz.” diye konuştu.

İşsizlik

Görme engellilerin çalışmak istediğini ancak işe yerleştirmeler konusunda özel sektör ve kamu kurumlarında gerekli karşılığı bulamadıklarını aktaran Bor, şunları kaydetti:
“Bu vesileyle özellikle tüm görme engellilerin Beyaz Baston haftasını kutluyorum. Biz görme engellilerin bir diğer sorunu da işsizlik konusudur. Bizler çalışmak istiyoruz, çalışmak zorundayız. Ama yasayla çerçevesi belirlendiği halde özel sektörde ve kamu kurumlarında öngörülen sayıda engelli çalıştırılmıyor. Biz istiyoruz ki yetkililer bunu mutlaka gözetsin hatta bir denetim yapılsın, özel sektöre ve kamu kurumlarına yasada öngörülen oranda görme engellilerin işe yerleştirilmeleri sağlansın.”

Serhat News

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Görme engellilerin temel sorunu işsizlik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir